UV podcast er Undervandsitetets podcast om fridykning og undervandsjagt.

Morten Rosenvold Villadsen er fast vært på programmet – ofte sammen med Johan Wedel Nielsen. Podcasten handler om udstyr, oplevelser med dykkermasker, svømmefødder og harpuner, vejtrækning, spots, og masser af dykkerrejser og røverhistorier.

Podcasten udkommer cirka en gang om måneden. Udover anmeldelser og test af dykkerudstyr og kurser i fridykning og undervandsjagt er uvpodcast et af Undervandsitetets vigtigste aktiver.

 

 

Sponsor


Liste med alle udsendelser af Uvpodcast:

82: DM i uvjagt 2022 på Sprogø og Korsør

Danmarksmesterskabet i undervandsjagt på Sprogø og Korsør 2022. Claus har fanget 5 hornfisk, Simon fangede torsk og ørred, Johan fangede torsk – og Oliver og Lisbeth vandt.

81: Øresundscup 2022

Øresundscup 2022 blev vundet af Young Gun Daniel Johansen. Foran veteranerne Matti Pykko og Johan Nielsen – her kan du høre en fyldig rapport.

80: Hornfisken er kommet!

Drillepinden, musikålen, belone belone – kært barn har mange navne. De ankommer sidst i april i tusindtal og bliver hængende til september.

79: Havplanen – if you fail to plan…

Interview med Thomas Kirk Sørensen fra WWF der er ekspert i den danske havplan og en af dem der ved mest om den danske beskyttelse og benyttelse af havet.

78: Har man været for grådig? Hvad er et urørt hav?

Vi taler med Therese Goodley Dannisøe fra Danmarks Naturfredningsforening omkring DNs holdninger til de kommende marine naturnationalparker.

77: Forsvinder fiskene? Hvorfor?

Vi ringer til Johan (der er syg), til Michael Olesen fra Rambøll, til Josianne Støttrup DTU AQUA og Torsten Gejl (Alternativet) omkring hvordan havet og fiskebestandene ser ud fra deres synspunkter – og vi får også svar på det rekreative fiskeris muligheder i de kommende marine Naturnationalpark (Øresund og Lillebælt).

76: Torsken, sælerne og socialedemokraterne

Vi ringer til parasitolog Kurt Buchmann og hører sælerne og sælormen der især svækker torsken i Østersøen. Vi ringer også til Kasper Roug (A) og hører om Socialdemokraternes holdning og nye initiativer.

75: Undervandsjagt ved Dragør og Stevns

Udtagelsesstævnet foregik i år ved Dragør og Stevns og det var en udmærket oplevelse og der blev fanget både torsk og fladfisk. Særligt Dragør var rig på både torsk og pighvar.

74: Uv jagt på moler – sådan angriber du en bunke sten

Molerne er havnens stenrev. Stenrevene er fisket op fra de naturlige stenrev, ude i havet, og ligger nu rundt om havnene. Her er fisk, huler og nogle gange endda taskekrabber og hummer.

73: Uv jagt VM i Italien – interview med Oliver Siefert

Verdensmesterskaberne i undervandsjagt blev afholdt i Italien i 2021 – et meget dybt område (hvis du ville fange fisk). Mange dykkede på +40 meter og enkelte på +50 meter. Oliver fangede flot og blev nummer 20 – men hvordan gik det til ?

72: Undervandsjagt om sommeren

Hvilke muligheder og begrænsninger findes der om sommmeren når det handler om undervandsjagt? Hvilke arter er i sæson og hvad skal du gå efter i sommermånederne. Vi gennemgår samtlige arter, har en reportage fra Hirtshals og Johan er med på telefonen.

71: Er havet til at redde? Hvad med alle de store dyr?

Havet har vi mennesker ikke udnyttet så voldsomt (endnu) som landjorden. Så har vi et intakt økosystem? Er havet stadig til at redde? Hvad bliver den næste store art vi taber? Interview med professor Jens Christian Svenning.

70: Danmarksmesterskab i Uv Jagt 2021

En reportage fra et af de største danmarksmesterskaber nogensinde- 60 deltagere! 2,4 kilometers vandring i fuldt udstyr langs kysten, 1,4 kilometer svømning fra land og 14 meter nede blev mesterskabet for alvor afgjort.

69: Havørreder om dagen – 7 uv jægere deler alle tricks!

Siden uv jagt med harpun om natten blev forbudt 14. august 2019 så er udviklingen af havørredjagt om dagen blevet kraftigt udviklet. Her deler 7 uv jægere alle deres tricks og hemmeligheder om hvordan de fanger en masse havørreder om dagen.

68. Hornfisk – sådan skyder du den med harpun

Hvordan fanger du hornfisk med en harpun? Hvordan er teknikken og hvordan finder du de gode spots. Johan og Morten er gået i køkkenet hos Aquamind og deler rundhåndet ud af erfaringerne med de sjove hornfisk.

67. Tang – havsalaten du bare svømmer forbi…

Vi er taget til Djursland og Sune (klipper og lydmand, og benhård uvjæger) er sendt i felten med tangekspert Lille Gruwier der guider, artsbestemmer og tilbereder tang i vandkanten. Mega hyggeligt og lærerigt afsnit.

66. Stenbidere og undervandsjagt – og vinterfangster

Stenbideren er en forårsbebuder og et hæjdepunkt på vinterens kulde og mørke under overfladen.

65. Svømme med delfiner

De senere år er der kommet flere og flere delfiner til Danmark, og enkelte tager ophold ved havne og vænner sig til at være tæt på mennesker. Det er ofte riskabelt for delfinen og ofte dør de efter kort tids tilvænning.

64. Jagt, lystfiskeri og uv jagt  med Gordon Henriksen og Mette Karin Petersen

En jæger, en uv jæger og en lystfisker går ind i en bjælkehytte ved Isefjorden og sød musik og røverhistorier opstår. Lyt med.

63. Krebs i Danmark – sådan snorkler du rundt og fanger dem

Der findes krebs i mange søer og grusgrave i Danmark, men hvilke arter findes derude og hvordan får man fat i dem. Hvilke udfordringer giver krebsen sådan rent økologisk i forhold til de andre arter i de danske søer og åer.

62. Professionel uv jæger i Danmark – kan det lade sig gøre?

Er det overhovedet muligt at leve af det man fanger som uvjæger i et land som Danmark hvor lovgivning, fisk og vnadtemperaturer unægteligt gør det noget udfordrende at få til at hænge sammen – men Johan har (måske) fundet en vej gennem forhindringerne.

61. Uv jagt i Nordjylland og DM i undervandsjagt 2020

Morten har været i Nordjylland og Johan har været til DM på Djursland – ingen af dem har været sønderligt succesfulde. Vi kommer dog forbi en hel del spændende spots i områderne.

60. Hvor er alle multerne blevet af – og hvad med de andre fisk?

Denne gang tager vi fat på fiskebestandene i Danmark, særligt multerne. Hvor er de blevet af? En engelsk artikel har mange gode svar på det spørgsmål. Helt overordnet må vi konstatere at multerne er blevet fisket væk og bestanden er gået ned i hele deres udbredelsesområde i Nordatlanten.

59. Undervandsjagt med flasher

Der er i den seneste tid blevet fanget spektakulært gode havørreder ved hjælp af en flasher. Vi prøver teknikken af og kommer med et par spådomme.

58. Undervandsjagt efter hottentotter langst kysten blandt hvidhajer, abeloner og pelssæler i Cape Town.

Sidste afsnit om Sydafrika i denne omgang handler om den kystnære dykning i Cape Town der præget af kæmpekelp og maser af meget spændende liv. Johan fortæller også om sine oplevelser fra 2006 med gulfinnede tun.

57. Undervandsjagt ved Cape Town 2/3 – de STORE gulfinnede tun

Morten er igen taget ud med Ryan for at fange tun syd for Cape Town. Det blev en fantastisk tur med fisk nok til alle, og vi måtte vende tidligere om da båden til sidste ikke, sikkert, kunne bære flere kilo fisk…

56. Undervandsjagt i Sydafrika 1/3 – de langfinnede tun

Morten er taget til Sydafrika i efteråret 2019 med familien og en drøm om at skyde tun i farvandet syd for Cape Town hvor det indiske ocean sender en havstrøm forbi med blåt varmt vand et par timers sejlads fra kysten.

55. “Ulykken” 3/3 episoder om EM i uv-jagt i 2019

I dette afsnit prøver vi at komme hele vejen rundt om den ulykke som skete til EM i undervandsjagt hvor Mathias Sandeck mistede livet. Johan og Morten var involverede på hver deres måde og i dette afsnit prøver vi at fortælle det som vi oplevede det, men også se fremad og se om vi kunne få noget læring.

54. “Konkurrencen” 2/3 episoder om EM i uv-jagt 2019

I dette afsnit af vores mini-serie om EM i uvjagt 2019 handler det om “Konkurrencen”. Dels hvad Johan og Morten oplevede, men også hvordan Giacomo De Mola oplevede at dykke ved Langeland og Storebæltsbroen.

53. “Forberedelsen” 1/3 episoder om EM i undervandsjagt 2019

EM i Undervandsjagt 2019 var en kæmpe oplevelse og trist hændelse da der skete en dødsulykke. Men for at ulykken hverken bliver ignoreret eller kommer til at fylde det hele, så har vi valgt at opdele i 3 afsnit. Forberedelsen, Konkurrencen og Ulykken. Dette er første del.

52. Finn Hviid 2/2 Undervandsjagt i Danmark for 50 år siden

Da Finn kommer hjem fra Cuba er han helt tændt på uvjagt, og snart er det Storebælt og mange ekspeditioner alene i sin gummibåd det handler om når han står op kl 4 om morgenen for at nå et dyk inden arbejde. Finn fortæller også om sit utrættelige arbejde med at forhindre at undervandsjagt bliver gjort ulovligt.

51. Finn Hviid 1/2 – VM på Cuba i 1967, og hvordan han brækkede et ben da han skød en haj

Finn Hviid var med på verdens første VM da det blev afholdt i 1967 på Cuba, med velkomst af selveste revolutionære Fidel Castro. Finn fortæller om situationen med uvjagt i Danmark på det tidspunkt og den meget tvekampsagtige måde de udvalgte landsholdet på. Han kommer også omkring da han brækkede et ben under nordeuropæiske mesterskaber ved Irland hvor han også skød en haj. Tiden før dykkerure, GPS trackers, svømmebøjer og kulfiberfinner.

50. Stig Pryds fantastiske historie om fridykning fra kørestol til Danmarksmester

Interview med Stig Pryds. Morten var Stigs første møde med fridykkerverdenen og i DGI byens svømmehal fik Stig så meget smag for fridykningen og tro på sig selv at han startede den mest vanvittige rejse fra patient til mester og idag dykker dybere end nogen anden i Danmark.

49. Dykning med hajer, hvaler, sæler, hvalroser, isbjørne, anakonda og flodheste…

Denne episode af Uvpodcast handler om alt det der er størrere end os selv derude og som svømmer rundt og hurtigt kan gøre en snorkler eller en dykker til den lille. Vi interviewer Mads fra Kingfish (sponsor) og hører om deres vilde planer. Johan fortæller om dengang han dykkede med en gråsæl, og Morten fortæller om dengang han snorklede men pukkehval og dens kalv i Pemba, Mozambique.

48. Undervandsjagt i Saltstrømmen

I dette afsnit tager Morten med 3 kammerater op til Saltstrømmen i Nordnorge for at fange store torsk, havkatte og hellerflyndere. Hør om det lykkes – og få også et interview med Giuke der i den grad lykkes med sin mission om at fange en helleflynder.

47. Interview til podcast med Ib Michael – mit liv som undervandsjæger

Ib Michaels bog “Rejse i Koralhavet” gav anledning til et interview om han liv som undervandsjæger og hvordan hans passion for livet under overfladen har udviklet sig over årene. Leif (fra #45) optræder også igen sammen med sin søn Bjørn Johan der som 12 årig har skudt større fisk og undervandsjaget dybere end de fleste voksne danske uvjægere.

46. Sidste natdyk med harpun – hvad nu?

Vi tager på det sidste natdyk med harpun og taler om hvilken betydning det får for sporten, for os og den politiske fremtid for undervandsjagt om natten. Vi dykker i toppen af Roskilde Fjord og lader dykkerlygterne skinne en sidste gang på harpunerne.

45. Ulykker med undervandsjagt del 2

I del 2 af den uhyggelige miniserie om ulykker indenfor uvjagt er vi nået til et par grimme episoder. Vi tager også fat i vores egen historik og deler ud af de erfaringer vi har gjort undervejs. Knækkede svømmefødder i Caribien, meget hurtig speedbåd på Malta uden dykkerbøje.

44. Undervandsjagt ulykker – close calls del 1

I dette afsnit hører vi om black out på vrag og om at sidde fast i et cementrør sammen med en stor blæksprutte. Oliver Siefert og Sune Rahbek fortæller – og Johan har en historie fra Scorpenacup og en undskyldning til Kelsea og Kalle for at hive deres anker op fra et vrag i det nordlige Øresund.

43. Undervandsjagt om foråret

Foråret er det bedste tid at fange pighvarre, torsk, tunger og hornfisk på. Sigtbarheden er i top mange steder, men temperaturen er i bund. Her får du undervandsitets guide til at undervandsjage om foråret. Våddragten skal være tyk, men belønningen er derude.

42. Update på EU forbud og oplæsning af bogen ‘Undervandsjagt’

Vi følger op på sagen om brug af harpun om natten, og Morten oplæser et par afsnit af bogen ‘Undervandsjagt’. Dette er ikke en lydbog af “Undervandsjagt” – ihvertfald ikke en fuld oplæsning af bogen.

41. EU forbyder Uvjagt med harpun om natten

Denne episode handler om at EU netop har stemt igennem at harpuner ikke skal være tilladte at benytte om natten. Vi fortæller hvad vi ved om sagen.

40. Undervandsjagt i Isefjorden og Roskilde fjord

Isefjorden og Roskilde fjord er lidt nogle særlige spots. De kan noget i det tidlige forår og i de kolde måneder som ingen andre spots på Sjælland kan. Der er i øvrigt østers og en ret god bestand af både hjertemuslinger og blåmuslinger, og så smager skrubberne altså af noget her (og de er tykke).

39: Røverhistorier fra Fiji og New Zealand

I denne episode har vi fået rejsebrev fra Oliver Siefert (hør også om Oliver i episode 35) og Johan deler sine eventyr fra Fiji, hvor han undervandsjagede i 6 uger.

38: Undervandsjagt fra båd

Undervandsjagt fra båd har fordele og ulemper. Der er særlige sikkerhedsting der skal være på plads. Båd er “next level” undervandsjagt i Danmark.

37: Trusler mod undervandsjagt 2/2

I denne episode som er en fortsættelse af #32 tager vi fat på alle de andre ting der truer undervandsjagten i Danmark udover konflikten med lystfiskerne. Johan er med i studiet igen efter et par afsnit hvor han ikke kunne være med.

36: Skader og sikkerhed ved undervandsjagt

Ny og forbedret lyd i denne solopodcast der omhandler de mange småskader man ikke taler så meget om i undervandsjagt. Der er øreproblemer, hudlidelser og besvimelse og drukning.

35: Undervandsjagt på Vestkysten – her er 17 spots fra kysten

Vesterhavet har det bedste fiskeri i Danmark, men også de vanskeligste forhold. Hvordan finder du sigtbarhed, hvordan kommer du igang – og hvor skal du gå i vandet henne?

Interviews med Oliver Siefert, Tonny Jensen og Søren Forsberg.

34. Uvjagtbogen i Storebælt – en fotosafari roadtrip

I foråret 2019 udgiver Morten Rosenvold Villadsen en bog om undervandsjagt som du kan læse mere om her.

Bogen skal have en masse fotos og dette er en reportage fra den forlængede weekend hvor Tobias Dinesen og jeg tager i Storebælt for at skaffe de fotos. Vi kommer til at dykke nogle ret eksotiske steder. Lyt med her.

33. 10 ting undervandsjægere kan lære af fridykkere

Undervandsjagt og fridykning er to sportsgrene med både store ligheder og store forskelle. Hvis dog bare undervandsjægerne ville kigge lidt til fridykningen, så kunne de virkelig blive bedre. Jeg gennemgår 10 ting som jeg synes er oplagte.

32. Trusler mod undervandsjagt – Lystfiskere og uv jagt om natten

I denne episode har vi interviewet Danmarks Sportsfiskerforbund og hørt hvordan lystfiskerne ser uvjagt om natten som en udfordring for den danske bestand af havørreder og hvordan at mødet om natten på kysten kan skabe konflikter mellem undervandsjægere og stangfiskere. Lyt også til Uvpodcast #10.

31. Undervandsjagt på pighvarre

I dette afsnit stiller vi skarpt på pighvarren, den største af fladfiskene for en undervandsjæger i Danmark. Vi gennemgår teknikker, spots, interviews med erfarne pighvarrefiskere og der bliver fortalt gode historier fra Norge, Langeland, Bornholm osv.

30. Undervandsjagt i Costa Rica

Morten har været på tur med familien i et par måneder til Costa Rica og besøgt Stillehavet med sit særlige rejse-uvjagt-grej. Der har været en del overraskelser – og ret mange fede oplevelser.

29. Uvjagt under bølgerne

Denne gang handler det om espuma- fiskeriet og om hvordan man laver en pissette. Vi tager til Bretagne, men kommer også omkring Bornholm og Vesterhavet.

28. Regnbueørreder og havbrug

I dette afsnit af uvpodcast handler det om opdrætsfisken Regnbueørred, der fra tid til anden slipper fri og kan blive en harpunjægers bytte – men det handler også om hele diskussionen omkring havbrug i Storebælt og Kattegat.

27. Uv jagt på Madeira og Azorerne

I denne episode – der er optaget på Madeira – kan du høre om Mortens og Johans erfaringer med at undervandsjage på Madeira. Hvordan får man licens – hvor er det godt at fange fisk – hvilker arter af fisk kan man spise på Azorerne og Madeira. Hvilken ø er bedst til uv jagt?

26. Undervandsjagt efter torsk. Sådan fanger du torsk med din harpun!

I dette afsnit af podcasten taler vi om arten: Torsk. Hvilken udbredelse og er den truet? Hvad med New Foundland – og Kattegat? Hvordan kan du se om en torsk sover? Hvilken spot på Langeland er godt?

25. Undervandsjagt i Bergen og Nordisk Mesterskab

I denne episode har vi været til nordisk mesterskab i Norge der blev afholdt i Bergen i området ved Hellesøy. Vi fortæller om hvordan det gik og hvordan vi kunne have gjort det bedre – og svarer på om fridykkere kan få dykkersyge.

24. Pionerfiskeri  – der hvor ingen har været før

Her taler vi om de gange man får en vild idé og prøver det af – og tager ud der hvor ingen har været før. Rykker sporten og grænserne for hvad der er muligt, eller blot finder et fint lille spot.

23. Mental robusthed når du fridykker
I denne episode taler vi om hvad der gør os bange – og hvad vi tidligere var bange for når vi undervandsjagede i mørkt, koldt, grumset, støjende vand med hajer, brandmænd, tabte net og skibsvrag.

22. Uvjagt i Øresund og Scorpena Cup 2017

I denne episode kommer godt omkring Dansk Sportsdykkerforbund og undervandsjagt i fjernsynet. Men det helt store emner er Undervandsjagt i Øresund.

21. Undervandsjagt i Finland – fridykning på Kullen – hvor meget bly skal man have på?

I dette afsnit taler vi om vores egne erfaringer med at undervandsjage i Finland -og hvorfor vi synes at det er rigtig spændende. Vi taler også om Stillehavsøsters i Øresund, våddragt alternativer til pisette og hvor meget bly man skal have på når man vil undervandsjage i Danmark.

20. Spis tang, muslinger og krabber

Bodil Sofie Espersen er akvatisk måltidsmager og er vildt dygtig til at høste og spise alt muligt fra havet når hun snorkler og undervandsjæger. Det bedste er at hun også er dygtig til at lave mad – og gerne vil dele ud af sin viden.

19. Undervandsjagt og fridyk på Kanarieøerne

Denne episode handler om de 7 kanarieøer – og hvad de tilbyder af muligheder for en nordisk fridykker eller undervandsjæger. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro og La Palma.

18. Fang hummers og østers i Limfjorden

I dette afsnit kommer du med i bilen på en roadtrip med en mission om at sikre nytårsmenuen d. 30 december 2016. Vi taler om østers, hummere og hvordan man får fat i dem.

17. Havørred med uvjagt og harpun

Fang havørreder om dagen med harpun. Uvjagt om natten (afsnit 10) handler også om ørreder, men om dagen er denne fisk en helt helt anden sag at få på spyddet.

16. Skrubben – hvordan fanger man den?

Skrubben er mange uvjægeres første fangst og i begyndelsen kan det være temmelig svært at få øje på denne ellers talrige og velsmagende fladfisk.

15. Undervandsjagt på vrag

Vrag er super spændende at dykke på og i Danmark har vi heldigvis masser af vrag! Men… Hvordan gør man? Hvordan skal harpunen rigges op? Lyt med her, hvor du også får en stribe gode vrag at starte med!

14. Trykudligning -sådan gør du det rigtigt

Denne episode handler om trykudligning og hvordan man kender forskel på Valsalva og Frenzel. Frenzel er den metode der fungere allerbedst når man som fridykker og undervandsjager skal udligne sine ører og pande-bihuler. Du får også en håndfuld gode idéer til løsninger når trykudligningen driller.

13. Black out, iltmangel og sikkerhed

I dette afsnit handler det om en af de store risici ved at holde vejret, nemlig at løbe tør for ilt. Det er farligt oplevelse at besvime i forbindelse med undervandsjagt. I fridykning er det anderledes ( hvis man ellers har et ordentligt sikkerheds set-up). Denne problematik diskuterer vi i dette afsnit.

12.Når udstyret svigter og skal repareres

Undervandsjagt er en udstyrssport – og nogle gange går udstyret i stykker. Vi svarer på hvordan man klarer sig, selvom det hele går galt. Hvordan limer man en våddragt, udretter et spyd og kan man uvjage uden svømmefødder?

11.Uvjagt efter multer – hvordan og hvorledes?

Undervandsjagt med harpun efter multer er udfordrende og sjov uvjagt som oftest foregår i sommermånederne. Der er mange facetter af denne jagtform og vi kommer hele vejen rundt.

10.Uvjagt om natten – hvordan gør man og hvad handler kritikken om?

Undervandsjagt om natten har været kritiseret fra flere sider og vi ser på argumenterne et for et. Uvjagt om natten kan byde på gode oplevelser med en særlig stemning -og ofte et godt fiskeri med flotte fangster.

9. Havbars med harpun – hvordan fanger man havbars med uvjagt?

Denne udsendelse handler om havbars med harpun. Vi fortæller om fiskens biologi og hvordan man som uvjager kan fange den. Dagens tip handler om en havbars klikker.

8. Undervandsjagt konkurrencer – hvordan bliver man bedre?

Dette afsnit handler om uvjagt konkurrencer. Johan og Morten fortæller om det nylige DM i uvjagt og vi fortæller mange røverhistorier fra mange år i konkurrencesporten. Dagens spørgsmål er om bøjeliner og dagens tip er om harpunmarkeringer.

7. Hvordan holder man vejret længere?

I dette afsnit handler det om hvordan man kan lære at holde vejret i længere tid. Johan fortæller om sin nylige tur til Mozambique og vi forklarer om hvordan man kommer i sin våddragt og hvordan man fanger fladfisk med hænderne.

6. At undervandsjage i udlandet del 2 – hvad skal man være opmærksom på? Er det farligt?

Her taler vi om hajer, gopler, giftige fisk og andre dyr og fisk som man skal være opmærksom på når man uvjager i udlandet. Vi gennemgår 5 fede steder som vi kan anbefale at undervandsjage og giver tips til hvordan man kan undgå en del problemer med blandt andet hajer.

5. At rejse med undervandsjagt del 1 – hvor skal man hen og hvordan forbereder man sig?

Denne episode handler om hvordan man vælger et godt rejsemål til en uvjagt rejse og hvordan man allerede hjemmefra får styr på nogle vigtige detaljer. Dagens tip handler om swimmers ear og dagens spørgsmål handler om hvor det bedste sted i verden er til uvjagt.

4. Kom i gang med uv jagt del 2 – den første gang du skal i vandet

Denne udsendelse handler om hvordan man kommer godt i vandet første gang man skal undervandsjage. Hvordan finder man en makker, hvor går man i vandet og vi giver også 5 gode begynderspots til nye uvjægere. Dagens tip handler i denne udsendelse om trykudligning.

3. Kom igang med uv jagt del 1 – vælg det rigtig udstyr til uvjagt

Denne udsendelse kan spare førstegangskøbere af uv jagt udstyr for mange penge og skuffelser. Vi gennemgår begynderudstyret fra top til tå og forklarer hva du skal bruge dine penge på.

2. Hvem er Morten og Johan – et portræt af de to værter på uvpodcast.dk

I denne udsendelse starter Johan og Morten uvpodcast op på en frisk. Første episode er i bund og grund en præsentation af Morten og Johan. Der bliver fortalt hvordan de hver især kom igang med at fridykke og undervandsjage og hvad de beskæftiger sig med nu.

1. Undervandsfoto – bag om Livet under overfladen. Et interview med Jonas Thormar.

I denne første udsendelse bliver Jonas Thormar interviewet om arbejdet med bogen “Livet under overfladen”, der er en undervandsfotobog hvor alle fotos er taget i dansk natur.


Hvad handler uvpodcast om?

Emnet for uvpodcast ligger indenfor for fridykning, uv jagt, snorkling, fiskeri, undervandsfoto og hav- og ferskvandsbiologi. Vi taler om dykkerudstyr, oplevelser, konkurrencer, uv rugby, uv foto, rejser, tricks, træning, fysiologi, skader, farlige situationer, havpattedyr, seafood, lovgivning og meget meget mere.

Hver udsendelse varer mellem 20 – 30 minutter, med mindre vi går over tid. Ofte vil vi undervejs opleve at vi har meget at sige om et emne, hvorefter vi må fordele indholdet ud over flere udsendelser.

Hvordan hører man uvpodcast?

Hvis du ikke har hørt podcast før, så her en hurtig guide til at komme igang. Du kan enten høre udsendelserne her på siden på din pc (Gå til den samlede liste over udsendelser) eller du kan høre podcasten på din smartphone eller tablet. Du skal blot have en podcast-app.

På iPhone hedder appen “podcast” og der kan du søge efter “fridykning”, “uvjagt” eller lignende og trykke “subscribe/abbonner” på Uvpodcast. På android kan du søge efter en podcast-app (jeg bruger selv podkicker) og igen søge efter “fridykning” eller “uv jagt” så popper uvpodcast op.

Uvpodcast feed er: https://undervandsitetet.dk/feed/podcast/
(hvis du har brug for et feed til din feedreader eller podcast-app

Hvad kan du forvente af Uvpodcast?

Du kan forvente at blive klogere og forhåbentlig også kigge lidt ind bag facaden på nogle af de bedste inden for fridykning og undervandsjagt i Danmark. Hvert afsnit ar nogle faste programpunkter som genemgås herunder.

[divider]

Siden sidst (whats up?)

Vi fortæller altid om hvad i har lavet (som relaterer sig mere eller mindre til podcastens emne) siden sidst og hvor vi har været i vandet – eller hvilke planer vi har lagt for det nærmeste stykke tid. Der kan godt gå uger og måneder fra vi optager til at podcasten udkommer, så det er ikke altid dugfriske nyheder.

Dagens spørgmål – (kan stilles herunder)

Vi opfordrer alle lyttere til at være med i podcasten ved at stille spørgsmål. Spørgsmålene kan være alt mellem himmel og jord der handler om vores emne – eller idéer til nye emner. Spørgsmålene kan altid stilles i kommentarene herunder – eller via mail, Facebook, Twitter, Google Plus osv osv. Det er ikke sikkert vi når til at svare på lige præcis dit spørgsmål, men til gengæld kan det være at vi virkelig tager emnet op og laver en hel udsendelse.

Dagens tema

Undervandsitetets podcast coverDet er her under dagens tema at vi folder os ud og går i dybden med et emne. Se herunder en oversigt hvilke udsendelser der har haft hvilke emner oppe allerede.

Find udsendelserne på uvpodcast.dk/1 for episode 1 og uvpodcast.dk/2 for episode 2 osv osv.


Dages tip

Dagens tip

Her giver vi til sidst altid et godt trick eller tip. Det kan være en overset detalje, en vigtig metode eller en dyrekøbt erfaring. Vi tilstræber så stor værdi for så mange som muligt her. Det kan være indenfor alle kategorier og emner, men det er et godt trick – det lover vi!

Sponsorer – og hvordan tjener uvpodcast penge?

Det er ikke nemt at skulle tjene penge på podcast, og vi gør det også mest for sjov – men vi har ind i blandt nogle sponsorer.
Sponsorerne køber sig plads i podcastet (typisk i starten) og det er vigtigt for os at det er nogle butikker eller firmaer som vi selv kan stå inde for. Det fylder ikke meget tidsmæssigt og det er ikke irreterende reklamerjingler med fancy musik. Sponsorerne bliver blot nævnt og omtalt.

(Hvis du vil være sponsor så send en mail)

Støt uvpodcast!

Du kan støtte uvpodcast som tak for indsatsen. Gør det på Uvpodcast.10er.dk – og alle beløb er meget velkomne.

Vi vil gerne lave flere udsendelser og håber på denne måde at få hjælp til at få finansieret produktionen.

Vil du donere et par kroner per udsendelse?

[button color=”green” size=”medium” link=”http://uvpodcast.10er.dk” target=”blank” ]Læs mere her![/button]

Tak!

Støt Uvpodcast.dk (gratis!)

Hvis du har glæde af udsendelserne og gerne vil støtte uvpodcast.dk uden at det koster dig noget, så er der flere muligheder.

Som privatperson kan du støtte os gratis på mange måder:

  • Du kan stille spørgsmål herunder, måske tager vi spørgsmålet op?
  • Du kan like, kommentere og dele de opslag der bliver lagt på Facebook og andre sociale medier
  • Du kan gå via uvpodcast henvisningslinks når du køber udstyr hos sponsorer
  • Men husk du kan også støtte med et ganske lille beløb for hver gang der udgives en podcast
  • Lyt til os på podimo – de er den eneste tjeneste der betaler for podcasts

Vi høres ved!

– og skriv gerne en kommentar eller et spørgsmål herunder!

22 replies
  1. Peter Stenkilde
    Peter Stenkilde siger:

    Hej Morten.

    En lille feedback til jeres podcast er at lydniveauet i intro og outro er væsentligt højere end jeres tale. Det resulterer I at jeg må skrue op for lyden når i begynder at tale og skrue ned igen når man når til outrodamen.

    Ellers tak for nogle fine programmer. (Indtil videre har det mest interessante i mine øjne været det med fiskenes holdbarhed)

    Svar
    • Morten Rosenvold Villadsen
      Morten Rosenvold Villadsen siger:

      Hej Peter,
      Tak for din feedback!
      Vi prøver at se på lyden (vi skal også have ny mikrofon).
      Niveauet bliver meget forskelligt fra udsendelse til udsendelse, så der bliver info til både nørder, erfarne og begyndere.
      Vi høres ved!
      Morten

      Svar
  2. Thomas Linow
    Thomas Linow siger:

    Hej Johan og Morten
    Super podcast i laver? enste minus er at der er så langt mellem jeres udsendelse.
    I nævte på et tidspunkt om brug af sæbe og creme når man skal havde dragten på. Hva er det for noget creme? Vil i ikke være søde komme lidt mere ind på det.
    Hilsen
    Thomas Linow

    Svar
  3. jan
    jan siger:

    Hej Morten
    Kunne i ikke lave en prodcast om vragdyk i DK .Måske lidt om hvad man skal være opmærksom på , sikkerhed , og hvordan man kommer i gang med det , kan man komme ud til vrag fra kysten , eller kræver det båd hvordan finder man vrag , hvad kan man fange der ?
    Mvh Jan Andersen

    Svar
  4. Alex
    Alex siger:

    Hej Morten og Johan
    Syntes jeres uvpodcast er et hit, og god godnatlytning. Jeg kunne godt tænke mig at spørge til jeres brug af bøjer. Har i flere forskellige og hvordan bruger i den/dem til at opbevare udstyr,proviant og andet?

    Mvh. Alex

    Svar
  5. Lars Thuesen
    Lars Thuesen siger:

    Superfede podcasts!!
    Jeg nyder at høre Jeres fortællinger men kunne godt ønske mig at ‘næste måneds aktiviteter’ kunne komme ind som et punkt. Ofte finder jeg mig selv lidt ude af sync med årets fiskekalender og tager måske bare derhen hvor jeg ofte er og forsøger at fange de slags fisk jeg før har haft succes med. Det jeg drømmer om er at der fx lige er en kort info om Jeres planer de 4-6 uger der går mellem podcasts. I dækker fint når der er planlagt rejser, men herhjemme i dk ville det være en stor hjælp at blive guidet lidt.
    Fortsæt det gode og inspirerende arbejde.

    Mvh
    Lars

    Svar
    • Morten Rosenvold Villadsen
      Morten Rosenvold Villadsen siger:

      Tak, Lars!
      Det var da en god feedback og en god idé. Vi er desværre ikke så konsistente i vores frekvens, men jeg vil overveje at vi gør det.

      Svar
  6. Søren Gregers Sørensen
    Søren Gregers Sørensen siger:

    Hej

    Tak for et fedt program. Der er masser af guldkorn i hvert afsnit.

    Spørgsmål: Hvordan ser I på havdambrug i Danmark? Er de problematiske eller uden betydning for os UV jægere?

    Svar
  7. Rasmus Larsen
    Rasmus Larsen siger:

    Hej begge to. Er helt ny og lige startet med uvjagt i sommers. Har haft to dyk og fanget skrubber som i forudsagde i en af jeres podcasts..?? Fantastisk at lytte til jeres udsendelser (har kun nået nogle stykker) da de giver et godt billede af hvad man kan forvente og what to do og what not to do. Glæder mig til at høre resten.
    Rasmus Larsen

    Svar
  8. Morten Odsherred
    Morten Odsherred siger:

    Hej Johan og Morten. Tak for fede podcasts. Har efterhånden en del UV erfaring, men mangler fortsat viden om pissette. I har nævnt det kort i en af jeres podcasts, men det virker nærmest tabubelagt, når man søger på det og intet specifikt finder.

    Kunne I evt oververveje at give lidt info om fx montering, brug, ulemper/udfordringer, fordele. Mangler detaljer på emnet.

    På forhånd tak.

    Svar
  9. Kristian
    Kristian siger:

    Tak for en fed podcast! Forslag til emne i næste/en podcast. Jeg uv jæger en del på Stevns og ser ofte rimter. Hvad tænker i om rimten? Er den værd at spise? Og hvad er rimten egentlig for en fisk? Jeg havde aldrig hørt om den før jeg startede på uv jagt. Er det en fisk man ofte ser andre steder ?

    Mvh

    Kristian

    Svar
  10. Dan
    Dan siger:

    Jeg syntes det er en super podcast I laver!
    Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt om jeg holdninger og erfaringer med at indfange og spise signalkrebs(Den invasive art) i ferskvand. Vi er et par gutter der har talt om at tage ud i foråret og fange en spandfuld for så at spise dem, også for at prøve noget lidt anderledes…

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *