Skader og sikkerhed ved undervandsjagt – Uvpodcast #36

 

Podcast widget

Skader og sikkerhed ved undervandsjagt

Denne episode af uv podcast handler om de mange små skader og mere eller mindre farlige ting man udsætter sig for når man undervandsjager.

Ofte siger man jo at undervandsjagt er en sport hvor man ingen skader får, men at hvis det går galt, så går det rigtig galt.

Det er ikke helt sandt, da der faktisk også er en række småskader man kan samle op undervejs med mindre man gør som jeg anbefaler her i episoden.

Kingfish.dk er dette afsnits sponsor

Kingfish er en webshop, dykkerbutik og rejseselskab der ligger Scandiagade 15 i Sydhavn og som forhandler udstyr til dykning, fridykning og undervandsjagt. De har blandt andet dykkerrejser hvor man kan Snorkle med spækhuggere og fridykke med blåhvaler. Kingfish er også forhandler af den våddragt og den Epsealon bøje som jeg bruger og omtaler i denne podcast. Kingfish fohandler nu også produkter fra Divecenter.

 

Lyt til afsnit #36

Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 95%; height: 80px;" onfocus="this.select();">Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 95%; height: 80px;" onfocus="this.select();">

– du kan også høre podcasten på din android eller iPhone.. (Find din podcast app frem og søg eksempelvis på “fridykning”)

Her kan du se listen med alle afsnit og udsendelser: uvpodcast.dk

Feed til uvpodcast er: https://undervandsitetet.dk/feed/podcast/


Siden sidst

Udtagelsesstævne 2019

Johan (som desværre er syg og derfor ikke med i denne podcastepisode) og jeg har været til udtagelsesstævnet for at kvalificere os til landsholdet 2019. Det lykkedes, og det var en rigtig sjov og god weekend hvor vi dykkede ved Knudshoved Færgehavn og ved Lytteposten på Langeland.

Johan fangede 4 torsk (i alt 6 kg) på dag1 og lagde sig i spidsen. Jeg fangede 1 enkelt torsk (2,17kg) og fulgte efter så godt jeg kunne på en 4.plads. På Dag 2 hentede jeg en del point på ham og det endte med at vi (sammen med placeringerne fra DM) begge kom i top3 og altså på det danske A-landshold 2019. Det betyder vi får invitation til EM (endnu uafklaret sted) og NM i Finland

Vrag i Knudshoved (Nyborg) færgehavn

Her er en video af en torsk jeg skyder på vrag i Knudshovede Færgehavn på dag 1.

Landsholdsrank 2019

  1. Thomas Brogaard
  2. Johan Nielsen
  3. Morten Rosenvold Villadsen
  4. Frans Boeris
  5. Thomas Baadsgaard

Dagens spørgsmål

Hvordan holder man varmen i de kolde måneder – jeg har både i podcasten lovet at linke til denne artikel af Frivannsliv som forklarer meget fint hvor mange detaljer man kan være opmærksom på når man undervandsjager i meget kolde forhold.

https://www.frivannsliv.no/blog/slik-holder-du-varmen-nar-du-fridykker

Dagens tema

Skader og sikkerhed ved undervandsjagt

Dette emne er alvorligt og jeg dækker det også i min nye bog Undervandsjagtbogen.dk som udkommer i foråret 2019 på forlaget Peoples Press.

Bogen kan købes i forsalg MEGET SNART

Skader og sikkerhed

Skader der gennemgås i denne episode

Sår og småskader fra kniv, fisk, spyd, stringer mm

Swimmers ear

Neopreneksem

Urineksem

Sprængt trommehinde

Trykskade i mellemøret

Maske og øjensqueeze

Trykskade i lungerne – lung squeeze

Besvimelse

M.fl

Dagens tip!

En camelbag – en vandsæk du kan have på din svømmebøje og som gør det så meget lettere at få drukket det væske du har behov for når du er afsted, særligt til konkurrencer hvor tiden altid er knap. Den kan ligge i din svømmebøje (og jeg har virkelig haft glæde af min nye Epsealon Patrol Board  i denne weekend.) og sikrer at du ikke bliver dehydreret.

Stil dagens spørgsmål?

Du kan stille spørgsmål i kommentarerne herunder, så vil vi (så vidt muligt) tage dit spørgsmål op i en senere udsendelse og besvare det så godt vi kan.

Vi høres ved!

(hvis du synes Uvpodcast er fedt, så del det meget gerne med dine venner! – og gå via links her på siden når du køber udstyr).

Støt uvpodcast!

Husk at du frivilligt kan støtte uvpodcast med et selvvalgt beløb som tak for indsatsen.

Det kan du gøre på Uvpodcast.10er.dk – og alle beløb er meget velkomne.

Vi vil gerne lave flere udsendelser og håber på denne måde at få hjælp til at få finansieret produktionen. Vil du donere et par kroner? (også muligt via MobilePay 27219043)

Støt uvpodcast her!

Supporters får adgang til den lukkede Facebookgruppe hvor vi deler mere fotos, info og backstagestuff!

Tak

Du kan læse mere om projektet på uvpodcast.dk

E-bog: Uv-jagt udstyr : 0 kr

  • Tjeklister til når du vælger udstyr 
  • Personlige anbefalinger 
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få den nu

E-bogen sendes til din inbox uden betaling. Du kan selvfølgelig altid afmelde din email senere.  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *