Home / Podcast / Uv jagt på Madeira og Azorerne – Uvpodcast 27
DSC04269 620x330 - Uv jagt på Madeira og Azorerne - Uvpodcast 27

Uv jagt på Madeira og Azorerne – Uvpodcast 27

Podcast widget

Uv jagt på Madeira og Azorerne.

Denne episode af uv podcast handler om hvordan det er at undervandsjage på Azorerne og Madeira – de portugisiske øgrupper i Atlanterhavet.

Dagens spørgsmål omhandler hvor dan man forbereder sig til at undervandsjage på 20-30 meters dybde.

Dagens tip handler om hvordan man undgå at blive slået til plukfisk i brændingen på en stenklippestrand ved en Atlanterhavskyst.

logo - Uv jagt på Madeira og Azorerne - Uvpodcast 27Kingfish.dk er dette afsnits sponsor.

Kingfish er et dykkercenter og rejseselskab beliggende i Tullinsgade, København (flytter snart til Scandiagade 15), men har en webshop der selvfølgelig sender produkter til hele landet.

Lyt til afsnit #27 – Undervandsjagt på Madeira og Azorerne

– du kan også høre podcasten på din android eller iPhone.. (Find din podcast app frem og søg eksempelvis på “fridykning”)

Her kan du se listen med alle afsnit og udsendelser: uvpodcast.dk 

Feed til uvpodcast er: https://undervandsitetet.dk/feed/podcast/

Siden sidst

hogfish 225x300 - Uv jagt på Madeira og Azorerne - Uvpodcast 27Morten er taget 4 uger på barselsferie med familien til Madeira. Han har også været i vandet med harpunen og det er der kommet et par gode videoer og et par gode fangster ud af.

Morten har fanget Papegøjefisk, Atlantic Hogfish (se foto) og Sargos. Men også svømmet med rokker og haf t gode cahncer for at skyde Island Grouper, Bonitos og Multer.

Hvordan forbereder man sig til at undervandsjage dybt?

Spørgsmålet er stillet af Mads Forslund Jacobsen i Uvpodcast VIP support gruppen, hvor alle dem der bakker uvpodcast op på 10er.dk eller lignende er inviteret til at være med til at stille spørgsmål og få mere ping pong med Johan og jeg.

Spørgsmålet går på om an skal gøre noget særligt som forberedelse til at skulle undervandsjage på store dybder – og det ærlige svar er at på de små dybde vi har i Danmark gør jeg personligt ikke noget særligt med at spise på en bestemt måde eller undgå fysisk aktivitet lige op til eller lignende.

Så længe det “bare” er 15-30 meters dybde så tror jeg ikke på at det vil have en effekt. Det der virkelige kan have en effekt er om man er afslappet, hydreret, rolig, har god teknik og ikke fryser.

Dagens tema 

At undervandsjage med harpun på Madeira og Azorerne

Hvalhaj Azorerne

Hvor ligger Azorerne og Madeira?

Hvad er det for nogle øgruper ovenvande?

Hvad er Makaronesien?

Davide Ochoa

Hvilket sted er bedst at undervandsjage?

Er uvjagt tilladt på Madeira?

Hvordan får man licens til at uv jage?

hunting - Uv jagt på Madeira og Azorerne - Uvpodcast 27

Hvilke fisk kan man fange på Azorerne og Madeira?

Hvilke fisk er fredede?

Hvor dybt skal man dykke for at fange fisk på Madeira og på Azorerne?

2 hogfish - Uv jagt på Madeira og Azorerne - Uvpodcast 27

Hvilke måneder er gode til uvjagt?

Kan det svare sig at hyre en guide?

I podcasten medvirker Mads (lytter) og Davide Ochoa der er professionel undervandsjagtguide og moviemaker han har blandt andet lavet den fantastiske Inhale the Azores (køb den).

 

Dagens tip!

Dages tip - Uv jagt på Madeira og Azorerne - Uvpodcast 27

Hvordan kommer man i vandet på en klippekyst med hård brænding?

Som dansker er det ikke en vant problemstilling (vi har kun små bølger og primært sadstrande). Det er dog meget almindeligt at stå med sit grej i hånden og kigge på Atlanterhavet og overveje hvordan man skal slippe levende fra de bølger – både på vej i vandet og på vej op.

IMG 0013 e1514529572112 - Uv jagt på Madeira og Azorerne - Uvpodcast 27

Svaret er at man selvfølgelig skal finde et sted med mest mulig læ – allerhelst en havnemole eller breakwater. Hvis det ikke kan lade sig gøre skal surre sit grej sammen og løbe direkte ud i bølgerne når man ser sit snit til det. Rygcrawl så hurtigt som mulig ud af brændingen og få så styr på grejet der.

På vej ind tager man sine svømmefødder af igen lige uden for surfzonen og surrer sit grej sammen til en pølse som man så “rider” ind på stranden og løber op så snart man mærker grund under fødderne.

Det kan være en halsbrækkende adrenalinpumpende oplevelse – og det er ikke sjældent at man får lidt knubs.

Stil dagens spørgsmål?

Du kan stille spørgsmål i kommentarerne herunder, så vil vi (så vidt muligt) tage dit spørgsmål op i en senere udsendelse og besvare det så godt vi kan.

Vi høres ved!

(hvis du synes Uvpodcast er fedt, så del det meget gerne med dine venner! – og gå via links her på siden når du køber udstyr).

Støt uvpodcast!

Husk at du frivilligt kan støtte uvpodcast med et selvvalgt beløb som tak for indsatsen.

Det kan du gøre på Uvpodcast.10er.dk – og alle beløb er meget velkomne.

Vi vil gerne lave flere udsendelser og håber på denne måde at få hjælp til at få finansieret produktionen. Vil du donere et par kroner? (også muligt via MobilePay 27219043)

Støt uvpodcast her!

Supporters får adgang til den lukkede Facebookgruppe hvor vi deler mere fotos, info og backstagestuff!

Tak

Du kan læse mere om projektet på uvpodcast.dk

About Morten Rosenvold Villadsen

Morten Rosenvold Villadsen er en af Danmarks bedste fridykkere og undervandsjægere. Morten er uddannet AIDA fridykkerinstruktør og kan dykke til 80 meters dybde og holde vejret i mere end 7 minutter. Morten har siden 2007 været på landsholdet i enten fridykning eller undervandsjagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

/** * Change number of products that are displayed per page (shop page) */ add_filter( 'loop_shop_per_page', 'new_loop_shop_per_page', 28 ); function new_loop_shop_per_page( $cols ) { // $cols contains the current number of products per page based on the value stored on Options -> Reading // Return the number of products you wanna show per page. $cols = 28; return $cols; }