Hornfisken er kommet! Uvpodcast #80

Podcast widget

Hornfisken!

Belone belone der er havets forårsbebuder.

Hvert eneste år trækker hornfisk i hundredetusindvis ind i de indre danske farvande.

Den kan ikke blive voldsomt stor (2 kg max), men selv ned i 500g størrelsen er det en glimrende spisefisk. Med synligt grønne og ufarlige ben.

Undervandsjagt på hornfisk er en meget spændende form for uvjagt og det giver rigtig god mening at kende lidt til dette fiskeri inden man begiver sig ud i det.

Lyt til denne episode #80 af Uvpodcast.


Sponsorer: Garmin og Grøndals

Garmin der netop har lanceret dykkeruret G1 og G1 solar der kan alt hvad et dykkerur/smartwatch skal kunne + GPS! Kan i Danmark købes i Kingfish og i Diving2000

Grøndals sponserer Uvpodcast – og du kan få 20% rabat med koden “uvpodcast”. Det er super lækre dåsefisk – sådan på gourmet niveau.

 

 


Lyt til afsnit #80

– du kan også høre podcasten på din android eller iPhone… (Find din podcast app frem og søg eksempelvis på “fridykning”).

Uvpodcast kan du også høre på Spotify og Podimo.

Her kan du se listen med alle afsnit og udsendelser: uvpodcast.dk

Feed til uvpodcast er: https://undervandsitetet.dk/feed/podcast/


Dagens tema

Hornfisk kommer til Danmark i ti-tusindvis i april og blier i de danske farvande til en gang i løbet af efteråret. Det er fornemt syn når tusindvis af hornfisk runder Kronborg eller trækker ind mellem bropillerne ved Siø dæmningen ved Sydfyn.

Hornfisk bliver ikke gigantiske, men kan alligevel fint jages med harpun.

I dette afsnit er Morten taget netop til Kronborg for at opleve det højt berømmede hornfiske-fiskeri, strømmen var stærk og der var meget trafik på havet – men det blev et godt dyk uanset.

(hvis du synes Uvpodcast er fedt, så del det meget gerne med dine venner! – og gå via links her på siden når du køber udstyr).

 

Hvad handler Uvpodcast om?

Uvpodcast handler om undervandsjagt, fridykning, snorkling og alt hvad der hører til. Vi taler om dykkerudstyr, valg af harpun og våddragt – og alt det andet der skal til for at få en god oplevelse under vandet. Morten Rosenvold Villadsen lever af at være ekspert i uv-jagt og fridykning og afholder fridykkerkurser og kurser i uv-jagt året rundt både online og i vandet. Johan Wedell Nielsen, der ofte er medvært, er fiskerikonsulent og arbejder med ide-udvikling og rådgivning af erhvervsfiskeri.

Støt uvpodcast!

Husk at du frivilligt kan støtte uvpodcast med et selvvalgt beløb som tak for indsatsen.

Det kan du gøre på Uvpodcast.10er.dk – og alle beløb er meget velkomne.

Vi vil gerne lave flere udsendelser og håber på denne måde at få hjælp til at få finansieret produktionen. Vil du donere et par kroner? (også muligt via MobilePay 27219043)

Støt uvpodcast her!

Supporters får adgang til den lukkede Facebookgruppe hvor vi deler mere fotos, info og backstagestuff!

Tak

Du kan læse mere om projektet på uvpodcast.dk

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *