Home / Fridykning / Mental robusthed når du fridykker – uvpodcast #23
hajer i stillehavet
UVpodcast 23

Mental robusthed når du fridykker – uvpodcast #23

Podcast widget

Psysisk træning og mental robusthed

(featuring en radiomontage fra Havanna – “Kurs mod fjerne kyster”.)

Afsnittets emne: psykisk robusthed.

Denne podcastepisode (uvpodcast#23) omhandler hvordan man kan opbygge en mental robusthed, sådan at der ikke er noget der kan slå en af pinden.

Du kommer til at høre haj-historier fra Stillehavet og Sydafrka – og om hvad der gør Johan og Morten.

Sidst men ikke mindst taler vi om vores oplevelser med lidt for små fisk fra DM i undervandsjagt og øreproblemer der kan opstå når man gerne vil dykke dybere.

Kingfish.dk er dette afsnits sponsor.

Kingfish er et dykkercenter og rejseselskab beliggende i Tullinsgade, København, men har en webshop der selvfølgeligsender til hele landet. Kingfish er netop begyndt at føre produkter fra norske Frivannsliv. Frivannsliv laver produkter til uv jagt i Norge, men nu sælges deres produkter også i Danmark.

Lyt til afsnit #23 – Psykisk træning under vandet

– du kan også høre podcasten på din android eller iPhone.. (Find din podcast app frem og søg eksempelvis på “fridykning”)

Her kan du se listen med alle afsnit og udsendelser: uvpodcast.dk 

Feed til uvpodcast er: https://undervandsitetet.dk/feed/podcast/

Siden sidst

DM i uvjagt 2017

Johan har været til DM i undervandsjagt, men heldet var bestemt ikke med ham – og han fangede både en pighvarre og en torsk, men af forskellige årsager lykkedes det ham ikke at få dem med i den samlede fangst.

Konkurrencen foregik på Pøls rev og der blev kun fanget 1 torsk der var stor nok til at tælle med i det samelede resultat. Fangeren der snuppede denne torsk, blev danmarksmester.

Pas på dine trommehinder!

Morten har afholdt en række kurser i fridykning og har desværre oplevet at der er nogen der kommer galt afsted med deres ører ( trommerhinder). Det man skal være opmærksom på er at trommehindernes smertesignal ikke er til at regne med. Forstået på den måde at det egentlig ikke gør særlig ondt, før de sprænger. Derfor skal man være MEGET påpasselig.

Dagens spørgsmål:

Hvad er forskellen på de forskellige neoprentyper?

Kim Frandsen der støtter uvpodcast på 10er.dk har spurgt (i vores VIP facebookgruppe) hvilke forskelle der er på de forskellige neoprentyper og hvad man skal vælge?

Johan svarer at det vigtigste valg er om man enten køber nylon eller glatskind. Der er ikke den helt store forskel på neoprentyper – og kvaliteten følger efter hans mening prisen.

Morten anbefaler den type af dragter der har en Sandwhich konstruktion såsom Forza3 fra Polosub m.fl hvis man er for nervøs over at evt. ødelægge sin fine glatskindsdragt.

Dagens tema 

Psykisk robusthed – mental træning

I dette afsnit taler vi om hvad der gør os bange under vandet. Hvilken frygt vi har overvundet og hvad der stadig kan gøre os utrygge, selvom der ret beset ikke er noget reelt at være bange for.

Morten fortæller om sit første møde med en haj

Johan fortæller om et mislykket dyk efter hummer på Oddesundbroen

Morten fortæller om at han var bange for vandmænd, tang og sand (!) da han startede

Johan fortæller om hajer i Sydafrika – og hvad man IKKE skal gøre

Johan fortæller om huledykning og dykning inde i vrag

Morten fortæller om hvordan det er at dykke under en jernbanebro

Vi fortæller om hvordan man skal passe på med at blive taget af strømmen

Dagens tip!

Krebs på pind!

Når man fanger krebs i Furesøen eller andre danske søer med krebs ( Davinde på Fyn ex.) så er der et godt alternativ til at koge krebse, og det er at sætte den på en pind.

Det kræver lidt snilde, men resultatet over bål ganske glimrende.  Hør hvordan i podcasten.

Stil dagens spørgsmål?

Du kan stille spørgsmål i kommentarerne herunder, så vil vi (så vidt muligt) tage dit spørgsmål op i en senere udsendelse og besvare det så godt vi kan.

Vi høres ved!

(hvis du synes Uvpodcast er fedt, så del det meget gerne med dine venner! – og gå via links her på siden når du køber udstyr).

Ekstra bonus  Kurs mod Fjerne kyster

Dette afsnit har en ekstra bonus.

Uvpodcast blev (i foråret 2017) kontaktet af Michael Bang, der havde sejlet med Havanna (“Kurs mod fjerne kyster”) i en periode. Michael er personlig venner med folkene ombord og var derfor med et par måneder i Stillehavet.

Det blev til en længere radioreportage som han ikke fandt noget sted at udgive – men så hørte han om Uvpodcast, og nu har vi forhåbentlig fælles glade af reportagen bliver bragt som en ekstra bonus.

God fornøjelse!

 

SONY DSC

SONY DSC

Støt uvpodcast!

Husk at du frivilligt kan støtte uvpodcast med et selvvalgt beløb som tak for indsatsen.

Det kan du gøre på Uvpodcast.10er.dk – og alle beløb er meget velkomne.

Vi vil gerne lave flere udsendelser og håber på denne måde at få hjælp til at få finansieret produktionen. Vil du donere et par kroner? (også muligt vi a Mobile pay 27219043)

Støt uvpodcast her!

Supporters får adgang til den lukkede Facebookgruppe hvor vi deler mere fotos, info og backstagestuff!

Tak

Du kan læse mere om projektet på uvpodcast.dk

About Morten Rosenvold Villadsen

Morten Rosenvold Villadsen er en af Danmarks bedste fridykkere og undervandsjægere. Morten er uddannet AIDA fridykkerinstruktør og kan dykke til 80 meters dybde og holde vejret i mere end 7 minutter. Morten har siden 2007 været på landsholdet i enten fridykning eller undervandsjagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*