Havplanen – if you fail to plan… #79

Podcast widget

Havplanen!

Den vigtigste plan for havet.

Hvor skal der være havvindmøller, bundtrawl, broer, muslingeopdræt, havbrug, bundgarnsfiskeri, kunstige øer, inddæmmede fjorde, ålegræs, sælreservater, fuglereservater, sejlrender, havne, kunstige stenrev, kystsikring, kajanlæg – og hvor skal der reservater med beskyttelse af fiskebestandene?

Havet har det historisk dårligt og i Uvpodcast #79 interviewer vi Thomas Kirk Sørensen fra WWF omkring hvad en havplan er, hvorfor den nuværende er for dårlig og hvad vi mennesker skal gøre for et hav i en god miljøtilstand fremover.

Undervandsjagt giver jo kun mening hvis det kan gøres bæredygtigt, så vi ude på en mission her.

Skal uv-jagt og lystfiskeri forbydes i Øresund (igen) og i Lillebælt nu hvor der skal være maine naturnationalparker?

Hvad er de største trusler mod havmiljøet?

Lyt til denne episode #79 af Uvpodcast.


Sponsorer

Grøndals sponserer Uvpodcast – og du kan få 20% rabat med koden “uvpodcast”. Det er super lækre dåsefisk – sådan på gourmet niveau.

 

 


Lyt til afsnit #79

– du kan også høre podcasten på din android eller iPhone… (Find din podcast app frem og søg eksempelvis på “fridykning”).

Uvpodcast kan du også høre på Spotify og Podimo.

Her kan du se listen med alle afsnit og udsendelser: uvpodcast.dk

Feed til uvpodcast er: https://undervandsitetet.dk/feed/podcast/


Dagens tema

Havet har det dårligt

Vi kan ikke ignorere det længere – men hvorfor er det sådan?

De marine naturnationalparker – hvad skal der ske i dem?

Dette er sidste afsnit i vores miniserie omkring havmiljø i Danmark. Gå tilbage og find afsnit 76-77-78 og hør dem med, hvis ikke du har haft hørt dem før. Det er vigtige afsnit i en tiud hvor havet er presset fra alle sider.

I det her afsnit handler det om havplanen. Jeg har fået Thomas Kirk Sørensen fra wwf med på en telefon, men en anden podcast – nemlig den dyriske time som Alexander kører, i øvrigt en god podcast havde også fået interviewet Thomas Kirk Sørensen. Og jeg må indrømme at der var altså nogle virkelig gode pointer i Den dyriske time podcasten som ikke kom med i mit interview til uvpodcast. Så jeg skrev til Alexander på twitter og fik lov til at bruge lidt lydklip hist og pist fra hans interview. OG hvis du vil høre hele den dyriske time udsendelsen, så er det altså Den Dyriske Time #57 hvor Thomas Kirk Sørensen altså også bliver interviewet.

Tak til Alexander fra den dyriske time, Tak til Thomas Kirk Sørensen for at stille op, Tak til vores sponsor Grøndals og tak til dig der lytter, støtter, deler og bakker op om uvpodcast.

Vi høres ved!

(hvis du synes Uvpodcast er fedt, så del det meget gerne med dine venner! – og gå via links her på siden når du køber udstyr).

 

Hvad handler Uvpodcast om?

Uvpodcast handler om undervandsjagt, fridykning, snorkling og alt hvad der hører til. Vi taler om dykkerudstyr, valg af harpun og våddragt – og alt det andet der skal til for at få en god oplevelse under vandet. Morten Rosenvold Villadsen lever af at være ekspert i uv-jagt og fridykning og afholder fridykkerkurser og kurser i uv-jagt året rundt både online og i vandet. Johan Wedell Nielsen, der ofte er medvært, er fiskerikonsulent og arbejder med ide-udvikling og rådgivning af erhvervsfiskeri.

Støt uvpodcast!

Husk at du frivilligt kan støtte uvpodcast med et selvvalgt beløb som tak for indsatsen.

Det kan du gøre på Uvpodcast.10er.dk – og alle beløb er meget velkomne.

Vi vil gerne lave flere udsendelser og håber på denne måde at få hjælp til at få finansieret produktionen. Vil du donere et par kroner? (også muligt via MobilePay 27219043)

Støt uvpodcast her!

Supporters får adgang til den lukkede Facebookgruppe hvor vi deler mere fotos, info og backstagestuff!

Tak

Du kan læse mere om projektet på uvpodcast.dk

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *