Sidste natdyk med harpun – hvad nu? #46
Undervandsjagt om natten med harpun er nu forbudt
Den endelige lovtekst er her – og da de 20 dage er gået fra forordningen er offentliggjort, så gælder det altså fra nu af.
Det er muligt at enkelte myndigheder ikke har fulgt med, eller fået besked fra deres ledere endnu, men rent jurdisk er der ingen tvivl. Hvis man er i tvivl om hvad gælder må man gå op i systemet indtil man kan få en klar melding – og meldingen er altså klar.
Hvad gælder fra 14/8-2019 ? (I podcasten troede vi det var 10/7-2018).
Harpun + flasker er forbudt døgnet rundt.
Harpun mellem solnedgang og solopgang er forbudt.
Det er stadig tilladt at uvjage om natten med andre redskaber: kniv, hænder, snarer, net osv.
Sponsor
Søsporten sikkerhedsråd er sponsor af denne episode sammen med Kingfish dive and travel.
Lyt til afsnit #46
Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 95%; height: 80px;" onfocus="this.select();">Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 95%; height: 80px;" onfocus="this.select();">Podcast: Afspil i nyt vindue | Download
– du kan også høre podcasten på din android eller iPhone… (Find din podcast app frem og søg eksempelvis på “fridykning”).
Uvpodcast kan du også høre på Spotify.
Her kan du se listen med alle afsnit og udsendelser: uvpodcast.dk
https://undervandsitetet.dk/feed/podcast/
Siden sidst
Johan har været på et dyk i Storebælt hvor det lykkedes at nedlægge en dagsørred, men ellers var der ikke meget gang i den – og der blev kigget efter multer, men ingen blev set…
Morten har undervist i fridykning og særlig haft en del 3 timers sessions i svømmehallen. Morten er på vej på højskolekursus i Uvjagt og har også fået sat et enkelt fridykkerkursus i kalenderen d. 31/8-2019 (der er stadig få pladser).
Dagens tema
Sidste natdyk – hvad nu?
I denne podcast er vi taget ud på det sidse natdyk og taler om hvad den EU forordning kommer til at betyde for fremtiden for os hver især, og for sporten generelt.
Vi er enige om at der både er fordele og ulemper, nu hvor det desværre er besluttet – men flest ulemper ( særligt fordi det er så dumt og klodset gjort).
Vi er selv taget på det sidste natdyk i toppen af Roskilde fjord for at se om vi kan få noget ud af den sidste mulighed – vi fik da lidt 🙂
Dagens spørgsmål
Spørgsmålet kommer fra forummet på uvjægeren.dk hvor der bliver spurgt om hvordan man transporterer sin svømmefødder når man flyver.
Stil dagens spørgsmål?
Du kan stille spørgsmål i kommentarerne herunder, så vil vi (så vidt muligt) tage dit spørgsmål op i en senere udsendelse og besvare det så godt vi kan.
Vi høres ved!
(hvis du synes Uvpodcast er fedt, så del det meget gerne med dine venner! – og gå via links her på siden når du køber udstyr).
Dagens tip
Hvordan kan man få mere fiskefilet med hjem fra Norge?
Det er i udgangspunktet 10 kg der er grænsen, men har man et “bevis” fra en rigtig turistvirksomhed kan man få lov at udføre 20 kg. Se den norske side om det her: https://www.fiskeridir.no/English/Recreational-fishing/Export-quota
Støt uvpodcast!
Husk at du frivilligt kan støtte uvpodcast med et selvvalgt beløb som tak for indsatsen.
Det kan du gøre på Uvpodcast.10er.dk – og alle beløb er meget velkomne.
Vi vil gerne lave flere udsendelser og håber på denne måde at få hjælp til at få finansieret produktionen. Vil du donere et par kroner? (også muligt via MobilePay 2721 9043)
Supporters får adgang til den lukkede Facebookgruppe hvor vi deler mere fotos, info og backstagestuff!
Tak
Du kan læse mere om projektet på uvpodcast.dk
E-bog: Uv-jagt udstyr : 0 kr
- Tjeklister til når du vælger udstyr
- Personlige anbefalinger
- Tilmeld dig nyhedsbrevet og få den nu
E-bogen sendes til din inbox uden betaling. Du kan selvfølgelig altid afmelde din email senere.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!