dykning med pukkelhval

Dykning med hajer, sæler, hvaler og krokodiller – Uvpodcast #49

Podcast widget

Dykning med hajer, sæler, krokodiller, spækhuggere og anacaonda!

I denne episode af uvpodcast tager vi fat på hvordan man kommer i nærkontakt med nogle af de helt store dyr i Danmark, i Norden og i hele verden.

Vi interviewer Mads fra Kingfish og deler selv ud af de erfaringer vi har med at fridykke med delfiner, sæler, hvalhaj, pukkelhval, søløver og pighviner.

Hvis du selv gerne vil igang med at dykke med sæler er der flere sælkolonier i Danmark og ved Ertholmene på Bornholm kan der arrangeres sælsafari ud til gråsælerne ved kolonien på Tat.

Sponsorer

Søsporten sikkerhedsråd er sponsor af denne episode sammen med Kingfish dive and travel. 

 


Lyt til afsnit #49

Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 95%; height: 80px;" onfocus="this.select();">

– du kan også høre podcasten på din android eller iPhone… (Find din podcast app frem og søg eksempelvis på “fridykning”).

Uvpodcast kan du også høre på Spotify og Podimo.

Her kan du se listen med alle afsnit og udsendelser: uvpodcast.dk

https://undervandsitetet.dk/feed/podcast/

Siden sidst

Johan og jeg har arrangeret et instruktørkursus i Regina Maris hvor vi i en weekend har undervist udvalgte instruktører fra hele Danmark der gerne ville komme igang med at skabe et godt miljø for undervandsjægere i dykkerklubberne.

Vi fandt en del torsk og Johan fandt også nogle store stålplader ude i Øresund som var vildt gode til torsk. Johan skød eksempelvis 4 torsk på 1 (éet!) skud.

Morten og Johan har også været til udtagelsesstævne i Øresund (Snekkersten og Strandmøllekroen) hvor det var lidt et eksperiment der handlede om at slå et slag for at dykke med makker til konkurrencer.

Det var en foreløbig succes. Vi fandt fint med fisk begge dage og Morten endte på en 4. plads samlet (ud af 18 dykkere) og det er stort set som det plejer. Første dag fangede Morten 1 issing, 5 skrubber og 1 torsk. Anden dag fangede Morten 1 pighvar, 5 torsk og 5 skrubber.

Morten og Johan endte med en samlet landsholdsrank som hhv nummer 5 og 2 og skal således begge to til Nordisk Mesterskab i Norge i 2020.

Dagens tema

Dykning med de helt store dyr

I denne podcast handler det om de store vilde dyr. Først ringer Morten til Mads og de taler om tigerhajer, hvidhajer, spækhuggere og pukkehvaler.

Morten fortæller om sit møde med en pukkehval i Mozambique og delfiner i Panama. Johan fortæller om gråsæler ved Bornholm og hvalhajer i Sydafrika.

dykning med pukkelhval

Stil dagens spørgsmål?

Du kan stille spørgsmål i kommentarerne herunder, så vil vi (så vidt muligt) tage dit spørgsmål op i en senere udsendelse og besvare det så godt vi kan.

Vi høres ved!

(hvis du synes Uvpodcast er fedt, så del det meget gerne med dine venner! – og gå via links her på siden når du køber udstyr).

Dagens tip

Støt uvpodcast!

Husk at du frivilligt kan støtte uvpodcast med et selvvalgt beløb som tak for indsatsen.

Det kan du gøre på Uvpodcast.10er.dk – og alle beløb er meget velkomne.

Vi vil gerne lave flere udsendelser og håber på denne måde at få hjælp til at få finansieret produktionen. Vil du donere et par kroner? (også muligt via MobilePay 2721 9043)

Støt uvpodcast her!

Supporters får adgang til den lukkede Facebookgruppe hvor vi deler mere fotos, info og backstagestuff!

Tak

Du kan læse mere om projektet på uvpodcast.dk

E-bog: Uv-jagt udstyr : 0 kr

  • Tjeklister til når du vælger udstyr 
  • Personlige anbefalinger 
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få den nu

E-bogen sendes til din inbox uden betaling. Du kan selvfølgelig altid afmelde din email senere.  

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *