Undervandsjagt fra båd – Uvpodcast #38
Undervansjagt fra båd #38
Denne episode af uvpodcast handler om fordele og ulemper ved at undervandsjage fra båd frem for fra kysten.
Det er mere risikabelt, dyrere og kræver mere tidsforbrug, men det giver også muligheder for at dykke på vrag, opdage nye spots langt fra land og virkelig store fangster.
Der er dog hensyn man skal tage og nogle sikkerhedsforanstaltninger der er vigtige når man jager fra båd.
Kingfish.dk er dette afsnits sponsor
Kingfish er en webshop, dykkerbutik og rejseselskab der ligger Scandiagade 15 i Sydhavn og som forhandler udstyr til dykning, fridykning og undervandsjagt. De har blandt andet dykkerrejser hvor man kan Snorkle med spækhuggere og fridykke med blåhvaler. Kingfish er også forhandler af den våddragt og den Epsealon bøje som både Johan og Morten bruger og omtaler i denne podcast. Kingfish forhandler nu også produkter fra Divecenter.
Lyt til afsnit #38
Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 95%; height: 80px;" onfocus="this.select();">Indsættelse af medie" style="font-size: 14px; width: 95%; height: 80px;" onfocus="this.select();">Podcast: Afspil i nyt vindue | Download
– du kan også høre podcasten på din android eller iPhone… (Find din podcast app frem og søg eksempelvis på “fridykning”).
Uvpodcast kan du også høre på Spotify.
Her kan du se listen med alle afsnit og udsendelser: uvpodcast.dk
Feed til uvpodcast er: https://undervandsitetet.dk/feed/podcast/
Dagens spørgsmål
Hvordan skal man gøre i forhold til at rense fisken når man har fanget den?
Det er en god idé at rense og bløde fiskene så snart man har fanget dem. Særligt torsk har noget kedeligt maveindhold som man med fordel kan skille sig af med inden man kommer op. Med hensyn til at fillettere fiskene så kræver det et spækbrædt hvis det skal blive en god filetering. Multer (og andre fisk med mange løse skæl) kan man også med fordel afskælle i havet.
Siden sidst
Morten har overtaget Uvjaegeren.dk som er et gammelt forum, men så han forsøger at genoplive nu. Der er blandt andet blevet udviklet en fangstdagbog hvor man kan indsende sine fangster. Der starter en konkurrence derinde (Vintercup 2019) hvor man kan tilmelde sine fisk og der er flotte præmier.
Fotos til bogen om undervandsjagt
Morten har også været ude at tage fotos til sin nye bog ‘Undervandsjagt’ der udkommer i 2019 og kan bestille her i forsalg. Natdyk ved Rødvig hvor der blev fanget aborre og havørred og et dagsdyk i Øresund fra båd hvor der blev fanget skrubber og torsk. (Kapitlet med natdyk er så senere hen blevet skrottet pga EU-lovgivningen og siden er fiskelassoen kommet til)
Nordisk mesterskab 2018 / Salvimar cup
Morten har også været til nordisk mesterskab der blev afholdt på Sprogø og ved Nyborg og blev nummer 6 ud af 41 dykkere, selvom han mistede 1 torks og 1 rødspætte fra sin stringer på dag 1.
Her er en video af den torsk Morten fangede ved Sprogø (og som han så mistede igen).
Dagens tema
Undervandsjagt fra båd
Johan synes at båddyk er det fedeste. Morten synes at han spilder lidt for meget tid der kunne have været brugt på at dykke. Johan prøver at få andre til at tage sig af båden – og det kan måske være en del af forklaringen 🙂
Det kan være en fordel at melde sig ind i en klub hvis man gerne vil dykke fra båd. Men det er ikke uden problemer heller.
Den bedste båd at undervandsjage fra er en RIB. Det er en hurtig båd med glasfiberbund med oppustelige gummipontoner som let planer og som man let kan komme i og op fra.
Sejlbåde kan ikke rigtigt anbefales at undervandsjage fra.
Det er vigtigt at man har en bådfører, eller en undervandsjæger der har ansvaret for at blive ved båden sådan at man ikke driver væk fra både (eller omvendt).
Vi gennemgår også:
Hvad skal man medbringe i en båd når man undervandsjager?
Røverhistorien om da Morten var med til at redde forulykkede sejlere i Øresund
Gode tips til gode rutiner når du båddykker
Pas på dine spyd
I øvrigt!
Mortens nye bog Undervandsjagt udkommer i foråret 2019 på forlaget Peoples Press.
Båden kan bestilles på https://undervandsjagtbogen.dk/forsalg
Dagens tip!
På Uvpodcast.dk/bundkort kan du se bundtyperne i hele Danmark – og flere steder er der tilmed billeder af havbunden. Godt sted at nørde hvis man vil finde nye spots med sin båd.
Stil dagens spørgsmål?
Du kan stille spørgsmål i kommentarerne herunder, så vil vi (så vidt muligt) tage dit spørgsmål op i en senere udsendelse og besvare det så godt vi kan.
Vi høres ved!
(hvis du synes Uvpodcast er fedt, så del det meget gerne med dine venner! – og gå via links her på siden når du køber udstyr).
Støt uvpodcast!
Husk at du frivilligt kan støtte uvpodcast med et selvvalgt beløb som tak for indsatsen.
Det kan du gøre på Uvpodcast.10er.dk – og alle beløb er meget velkomne.
Vi vil gerne lave flere udsendelser og håber på denne måde at få hjælp til at få finansieret produktionen. Vil du donere et par kroner? (også muligt via MobilePay 2721 9043)
Supporters får adgang til den lukkede Facebookgruppe hvor vi deler mere fotos, info og backstagestuff!
Tak
Du kan læse mere om projektet på uvpodcast.dk
E-bog: Uv-jagt udstyr : 0 kr
- Tjeklister til når du vælger udstyr
- Personlige anbefalinger
- Tilmeld dig nyhedsbrevet og få den nu
E-bogen sendes til din inbox uden betaling. Du kan selvfølgelig altid afmelde din email senere.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!