Home / Dykkerudstyr

Dykkerudstyr

Test og anmeldelser af dykkerudstyr!

Dykkerudstyr til alle former for dykning.

Her finder du dykkerudstyr til scubadykning i Danmark, troperne, snorkeludstyr, uv-jagt udstyr, fridykning, uvrugby og teknisk dykning.

Undervandsitetet tester, omtaler og anbefaler dykkerudstyr vi har haft i hænderne og har haft i vandet. Vi beskriver produkterne,tester og anmelder dem. Men du er også velkommen til at give dit besyv med og anbefale og anmelde et produkt du kender og har en holdning til.

Undervandsitetet sælger IKKE dykkerudstyr direkte og vi har ikke selv et lager med dykkerudstyr. Vi henviser i stedet til en masse andre webshops og dykkerbutikker – og de produkter der sælges her.

Se de test og anbefalet dykkerudstyr her!

Artiklen om dykkerudstyr fortsætter under produkterne

Er dette en webshop med dykkerudstyr?

Nix.

Undervandsitetet tester og anbefaler dykkerudstyr til snorkling, svømning, fridykning, dykning og undervandsjagt.

Disclaimer:

Dette er en kommerciel side med med kommercielt indhold. Undervandsitetet modtager en kommision for at henvise kunder til de webshops du finder produkterne i og du støtter indholdet og anmeldelserne her på siden ved at benytte dig af vores anbefalinger. Når du bruger vores anbefalinger til at købe dit dykkerudstyr, så bidrager du til at holde siden kørende så vi kan teste endnu mere. Ønsker du selv at kommentere på det dykkerudstyr vi tester så er du velkommen til også at lave din egen anmeldelse. 

Undervandsitetet tester ikke kun udstyr. Vi har også EGNE produkter; Vi sælger bøger, e-bøger, kurser, undervisning, træning, foredrag og digitale produkter – vi sælger ikke udstyr, men har stadig en del produkter på hylderne der handler om fridykning, undervandsjagt, udstyr til undervandsjagt og kurser.

Se Undervandsitets egne kurser og produkter her


Det rigtige dykkerudstyr

haelremsfinner 300x199 - DykkerudstyrDykkerudstyr er designet til at give dig komfort og en god oplevelse under vandet. Det er ikke ubehageligt sportsudstyr der strammer eller er lavet til at skulle være strømlignet, god camoufleret eller lignende. Komfort og den gode oplevelse er de nøgleord du skal gå efter når du vælger udstyr til dykning.

Dykkerudstyr til dykning i Danmark skal være varmt og mange vælger derfor at dykke i en tørdragt eller i meget tykke neoprendragter. Dykkerudstyr til dykning i kolde farvande er derfor også i en højere prisklasse end hvis man kun dykker på lavt vand i tropiske vande med et simpelt flaske set-up.

Dykning med flasker er en udstyrskrævende aktivitet og derfor vejer selve udstyret også en hel del. Det er derfor nødvendigt at man enten har noget hjælp eller har stor erfaring i at håndtere det. På land benyttes ofte dykkerstøvler sådan at man kan gå rundt uden problemer, og svømmefødderne er derfor designet med hælremme til at kunne passe med en dykkerstøvle.

Dykkerudstyr er ofte produceret i kraftige og iøjnefaldende farver af hensyn til sikkerheden. Man skal være synlig overfor sin makker og eventuelt andre trafikanter på havet, men også hvis man taber et stykke udstyr er det en stor fordel at det er i en klar neonfarve så man let kan lokalisere og hente det op igen.


Udstyr til teknisk dykning

Når vi taler om særligt dykkerudstyr til teknisk dykning så er det fordi at teknisk dykning er avanceret dykning med særlige krav til både dykker, uddannelse og selvfølgelig også det grej der bruges. Hvis udstyret svigter kan det være livsfarligt.

Teknisk dykning er når man bruger andre blandinger af luftarter, end det “normale” indhold af en dykkerflaske: atmosfærisk luft under tryk.

Teknisk dykning er altså dykning med andre gasblandinger, nitrox, trimix, lukkede systemer og flere luftflasker. Det foregår ofte på store dybder eller i snævre hulesystemer og er typisk meget langvarige og har en markant højere risikoprofil end andre typer dykning, hvis det går galt.  Der er større krav til dekostop og risikoen er højere. Pointen er at man ved sin opførsel, uddannelse og udstyr skal sikre sig imod enhver form for ulykke ved at komme det hele i forkøbet med planlægning og forberedelse – og selvfølgelig arbejde med flere back-up planer.


Uvjagt udstyr og udstyr til fridykning

Undervandsjagt og fridykning er aktiviteter som kan være meget udstyrskrævende. Den romantiske drøm om at glide nøgen (stort set) gennem vandet kun iført en maske falder lige så stille til jorden efterhånden som man begynder at fryse, mangler fremdrift, er ude af stand til at fange fisk og i øvrigt ikke kan se noget…

Det rette udstyr til undervandsjagt og fridykning hjælper dig med at forblive varm, se det hele klart, giver dig fart, komfort og fremdrift og hvis du vil fange fisk – så kræver det ofte også mere end de bare næver!

Se vores sider om udstyr til undervandsjagt


Udstyr er også sikkerhed

I vores anmeldelser er der også et fokus på sikkerhed. Udstyret er en vigtig komponent i den enkelte dykkers sikkerhed uanset om du er fridykker, undervandsjger eller flaskedykker. Dels selve dykkerudstyret, men også hvordan man sætter det op. Hvor går linerne? Hvor meget bly skal man have på? Hvor skal dykkerkniven placeres? Hvor tyk våddragt skal man vælge til de kolde måneder. Det er også spørgsmål vi giver svar på i vores artikler om de forskellige udstyrskategorier.

received 298336164229498 01 1024x685 - Dykkerudstyr


God vejledning

Der findes heldigvis mange dykkerbutikker i Danmark. Men kun få butikker kan det hele og er eksperter på alting. Det er derfor en god idé at spørge ekspedienten om han eller hun selv er mest flaskedykker, undervandsjæger, fridykker, snorkler, svømmer eller triatlet.

Det er oftest bedst at få vejledning fra en ekspedient der er på hjemmebane og kan vejlede dig bedst i forhold til udstyret.

Personlige erfaringer

Udstyr og butikker jeg linker til er butikker og udstyr jeg anbefaler og har erfaring med at bruge. Det er ikke sikkert du har samme oplevelse, men hvad du finder her er personlige erfaringer. Det vil være tydeligt under hver anmeldelse.

 

34984749 10156456266937495 5627999727338389504 n 1024x576 - Dykkerudstyr

Verdensmestre og begyndere

morten 500 x 600 1 250x300 - DykkerudstyrJeg hedder Morten Rosenvold Villadsen og jeg har selv undervandsjaget og fridykket på landsholdet i flere år og været til en lang række af internationale konkurrencer og mesterskaber, sat danmarksrekorder og vundet medaljer og jeg har set hvilket udstyr verdens bedste fridykkere og undervandsjægere bruger.

Jeg har certificeret og undervist flere hundrede begyndere og ved også hvilket udstyr man som begynder får størst glæde af.

Det siger sig selv at verdensmestre og begyndere skal ikke bruge samme type udstyr – og det dyreste dykkerudstyr er sjældent det bedste. Men hvad er så det bedste udstyr?

Value for money

“Value for money” har hele tiden været det vigtigste for mig. Jeg startede med at undervandsjage som studerende og har hele tiden skulle afveje om jeg ville få mest ud af at investere i en ny dragt, en ny harpun eller noget helt tredje.

Når man har begrænsede ressourcer så er “value for money” nok det vigtigste parameter.

Anbefalinger på baggrund af erfaring

Jeg vil på denne side give anbefalinger og anmeldelser af udstyr og fortælle hvor du kan købe det. Det er nemlig en anden udfordring! Hvor skal man købe udstyret?

Her på Undervandsitetets udstyrsguide vil jeg komme med mine udstyrsanbefalinger baseret på erfaring og med links til de butikker hvor du kan købe udstyret.

Husk du også SELV kan anmelde og anmelde udstyr her på siden. 

På forhånd tak for opbakningen og interessen.

Har du spørgsmål til udstyr kan du stille dem her.

Dykkerbutikker og webshops i København, Odense og Århus

Hvis du vil gå direkte til en webshop Kan jeg anbefale følgende:

Kingfish.dk – København (webshop og fysisk butik)
visbanner - Dykkerudstyr
Dykkerudstyr og dykkerrejser. Webshop og fysisk butik i Scandiagade 16 i Sydhavnen. Kingfish har et stort udvalg af dykkerudstyr og udstyr til undervandsjagt fridykning, snorkling og andre vandaktiviteter. Butikken er åben man-lør og du kan besøge webshoppen her.

 

Diving2000 – Odense (webshop og fysisk butik)
diving 2000 - DykkerudstyrDiving 2000 på Asylgade har et stort udvalg af udstyr til dykning og af deres uvjagt udvalg forhandler de mærkerne blandt andet Beuchat, Seac sub og Riffe.

Besøg deres webshop her.

Dykker-butikken – Århus (webshop og fysisk butik)
dykkerbutikken logo 100x30 - DykkerudstyrDykkerbutikken forhandler dykkerudstyr og har også snorkling og undervansjagt produkter. De laver kurser i undervandsjagt i og omkring Århus.

Besøg Dykker-butikken

Sportsbutikken.dk – Albertslund (webshop og fysisk butik)
rsz sportsbutikken logo 1 - DykkerudstyrWebshop med stort udvalg til fridykning, uv jagt, snorkling og uv rugby. Der er åbent i butikken i Albertslund et par gange om ugen hvor man kan få god rådgivning (se åbningstider)  og se udvalget af varer her.

26 comments

 1. Stefan Borre-Gude

  Hej

  Super artikel om udstyr til uv-jagt. Jeg overvejer at starte og vil gerne have din udstyrsliste. Jeg har tilmeldt mig nyhedsbrevet men modtager desværre ikke nogen liste.

  Kan du sende den manuelt? Tak.

 2. Morten Rosenvold Villadsen

  Hej Stefan, tusind tak for din tilbagemelding! Der havde lige sneget sig en fejl ind i mailsystemet, vil du prøve igen?
  – ellers sender jeg den selvfølgelig bare til dig!
  Send mig en mail via https://undervandsitetet.dk/kontakt/
  Vh
  Morten

 3. hej morten
  er lige sprunget ud af skabet som uv jæger men har desvære købt lidt forkert osv så ville gerne have sendt dit forslagtil grej hvis det er muligt,plus en forspørgesel ang handel over i diveinn hvad med told og skat osv ????
  mvh ole Clement

  • Morten Rosenvold Villadsen

   Hej Ole,
   Diveinn ligger i EU, så ingen problemer der med told og ekstra skat.
   Jeg har lavet en liste her med billigt grej der fra her:
   http://bit.ly/1ft3Tr8
   Ellers kan du hente min udstyrsliste her på siden.
   Vh
   Morten

   • hej hej det var sgu hurtig respons,tak for det og jeg er igang med at bestille der fra, fed fed side ;O) men henter oz liige din udstyrsliste tak for hjælpen …mvh ole c

   • Jon Barth Hansen

    Hej Morten.

    Jeg er ligeledes ret grøn i gamet og skal også bruge en ny- og rimelig billig våddragt. Jeg kan se på den du tidligere har lagt op, at det er en dragt på 7 mm (http://bit.ly/1ft3Tr8). Er det en to-delt dragt og opfylder den alle kriterier, der er ved en god våddragt? Jeg tænker her på følgende:

    Har læst om to udgaver af todelte dragter, hvoraf “high waist” skulle være klart at foretrække? (Den anden hedder vidst nok “Long John”)

    Er den bygget med nylon på ydersiden, så jeg ikke ødelægger den første gang?

    Og vigtigst af alt, er der en fordel ved at give 500-1000 kr. mere for en våddragt? Som sagt er jeg ret ny i gamet og ønsker derfor heller ikke at bruge alt for mange penge på udstyr endnu. Jeg har dog anvendt en tri-svømmedragt indtil nu, og jeg kan mærke på mig selv, at den ødelægger en stor del af glæden, når jeg fryser mv.

    Et lille ekstraspørgsmål – Har du en kniv på dig, når du jager? Jeg tænker mest ift. sikkerhed med line osv?

    Med venlig hilsen
    Jon

    • Morten Rosenvold Villadsen

     Hej Jon,
     Ja, dragten jeg linker til er en 2-delt dragt. Som jeg skriver så har jeg ikke konkret erfaring med lige den, men fra hvad jeg kan se så: Ja, den opfylder alle kriterierne, high waist er nemlig at foretrække – og ja, den har nylon yderst. Jeg har selv kommet med to andre forslag til dragter jeg har prøvet af selv her og har mere erfaring med: http://bit.ly/U8kY1n. Men førstnævnte ser altså rigtig god ud til prisen.
     De dragter jeg selv har haft har også været gode til prisen, men det er svært at bedømme om 500 kr kan retfærdiggøres. Hvad jeg med sikkerhed kan sige – og som du også selv har opdaget så er det at en god dragt er noget af det vigtigste for at få en god oplevelse – og det betyder også at man er i vandet (med fornøjelse) længere tid af gangen og derfor får man flere oplevelser og udvikler sig hurtigere.

     Ja, jeg har altid en dykkerkniv i blybæltet: https://undervandsitetet.dk/minuvjagtkniv

     God fornøjelse!
     Morten

 4. Hej Morten,

  Jeg er uerfaren inden for undervandsjagt, men er interesseret i at prøve kræfter med disciplinen. I den forbindelse har jeg brug for en harpun og vælger at følge dit eksempel og købe en Omer Cayman 2000 af 75 centimeters rørlængde. Jeg kunne dog godt tænke mig at vide, om spyddet tilhørende anførte harpun er forbundet til harpunen ved en linie eller ej. Håber du kan besvare mit spørgsmål. På forhånd tak.

  Venligst
  Kristian

  • Morten Rosenvold Villadsen

   Hej Kristian,
   Ja, der følger et spyd med og der følger også den line der forbinder harpunen med spyddet. Du skal blot bruge en tang til de “metalklemmer” (crimps) som også følger med pakken.
   God fornøjelse!
   Morten

 5. Rune Laursen

  Hej Morten

  Har dyrket lidt uvjagt for ca 10 år siden og har fået lysten til at genoptage denne fantastiske hobby.

  Skal have mig en ny våddragt da den jeg har er krympet i vask.. Er lidt i overvejelser omkring valg af tykkelse 5 kontra 7 mm.

  Kan en 7 mm blive for varm om sommeren? og vil en 5 mm forkorte sæsonen for meget fordi den bliver for kold?

  Vil gerne have en som man kan holde varmen i og som ikke indskrænker sæsonen.

  Mvh

  Rune

  • Morten Rosenvold Villadsen

   Hej Rune,
   Tak for kommentaren.
   Fedt at du er på vej tilbage til havet igen!
   Jeg ville vælge 7mm, du kan altid lukke lidt vand ind i dragten om sommeren.
   Alternativt kan du købe 5mm og så investere i en indervest der lige kan give lidt længere sæson.
   5mm = juni-start november.
   7mm = april-slut december.
   Hvis du gerne vil have en dragt der holder dig varm og giver længst sæson skal du vælge en 7mm. Ingen tvivl – se evt. de dragter jeg linker til nederst i artiklen om våddragter. Dem kan jeg anbefale.
   Vh
   Morten

 6. Peter poulsen

  Hej morten

  Tak for en meget informativ hjemmeside. Jeg harpunfiskede i min ungdom i middelhavet, men har aldrig rigtig troet det var noget man kunne i DK. Det ved jeg nu er en fejl. Jeg købte i går et håndspyd og en harpun, og vil de kommende uger fiske (jage?) fra hornbæk området.. Kan du give mig et fif om tidspunktet på dagen og vindforhold for den gode jagt og hvad det er muligt at finde på denne tid af året? Jeg har det øvrige udstyr, er både certificeret dykker og landjæger og håber den generelle viden heri giver mig en fornmmelse for sporten til at komme i gang. På forhånd tak

  • Morten Rosenvold Villadsen

   Hej Peter,
   Tidspunktet på dagen ved Hornbæk er ikke så vigtigt da de primære fisk her er fladfisk. Dog kan der være multer langs områder med sten på lavt vand og så er stille vejr, sol og eftermiddage det bedste. Om natten er der ørreder og der er fralandsvind eller svag vind bedst af hensyn til sigtbarheden tæt på land.

   God jagt, – og held og lykke med at vende tilbage til undervandsjagten. Husk fisketegn 🙂

   Vh
   Morten

 7. Hej Morten,
  Jeg har tænkt mig at begynde på noget fiskeri med spyd efter fladfisk men jeg har set at den normale trefork man køber er ulovlig at bruge i Danmark. Hvad er det for en spids jeg skal bruge istedet? og hvor kan jeg jeg skaffe sådan en?
  Mvh
  Christian

  • Morten Rosenvold Villadsen

   Hej Christian,
   I stedet for en trefork, skal du købe et spyd med enkeltspids. Det kan fås i de fleste dykkerbutikker.
   God jagt,
   Morten

 8. Morten Laustsen

  Hej.

  Jeg er ny til at gå til uvjagt 😉 og vil gerne have tilsendt din udstyrsliste. Samt om du har links til kurser og kunne anbefale nogle gode begynder spots

  Mvh Morten Laustsen

 9. Jens Nørgaard Lauridsen

  Hej Morten
  Jeg er i gang med at skulle købe en ny (brugt) våddragt. Dragten er en todelt 5 mm model. Men mit problem er at jeg er et langt hyl på 193 og 81kg. I forhold til alle de dragtdimensioner som jeg kan finde, både på denne model men også andre, så ser det ud til at jeg skal have en xxl på grund af min højde, men en xl på grund af min vægt og mine bryst og hofte mål. Hvad skal man gå efter her? En tætsiddende dragt der stumper eller en dragt der passer i længden men som sidder løst (og vil dette kunne løses med en indervest)?
  Hilsen Jens

  • Morten Rosenvold Villadsen

   Hej Jens,
   Det er super svært at guide omkring når man ikke kan se dig eller dragten.
   Dem jeg kender med samme mål som dig har valgt en målsyet dragt. Hvis du skal købe 5 mm ville jeg vælge modellen hvor du også kunne have plads til en vest.

   Morten

 10. Christer Pedersen

  Hej Morten.

  Meget god side vedr. uv- jagt.

  Jeg er lige gået i gang, og jeg har anvendt din vejledning med udrustning, og læst næsten alt herinde om uv-jagt.
  Kigger dagligt forbi siden.

  Jeg har dog en forespørgsel vedr. harpun.
  Jeg synes det kunne være fedt, hvis der havde været en video med forklaring, info og brugerråd ved anvendelse og en gennemgang af en harpun evt. din egen.

  Jeg synes man som ny (jæger) mangler lidt info på det område!
  Hvad er en wishbone, hvordan lader man osv.

  Ellers tak for gode videoer, og info….

  Mvh C.

 11. Hej Christian,
  Tak for din kommentar!

  Du er ikke den første der har spurgt efter en video omkring harpun og hvordan man kommer igang. Det må jeg lave når jeg får tid – det ryger i hvert fald på listen.

  Vh
  Morten

 12. Michael Nørgaard

  Hej Morten

  Jeg prøvede i sidste uge uv-jagt i forbindelse med et besøg hos en kammerat, og selv om at jeg ikke skød noget synes jeg det var rigtig spændende 🙂

  Derfor har jeg overvejet lidt at investere i alt udstyr.

  Jeg har fundet din fine liste med henvisninger til diveinn (https://undervandsitetet.dk/billigt-udstyr-uvjagt/). Dog synes jeg at priserne svinger lidt i forhold til dem som du skriver. Især svømmefødderne har en helt anden og højere pris.

  Er der mulighed for at du kan lave en opdateret liste? Jeg kan se den du har lavet der er fra februar 2014, så det kan jo også være, der er kommet nogle nyere og bedre ting i den samme prisklasse? bare en tanke, men det kunne jo være. Jeg er som dig selv da du startede studerende, så du ved jo at pengene ikke de største 😉

  Håber at du vil hjælpe, og at det ikke er til for meget ulejlighed.

  Med vendlig hilsen Michael

  • Morten Rosenvold Villadsen

   Hej Michael,
   Tak for din kommentar.

   Ja, priserne ændrer sig hele tiden og nogle af de varer jeg linker til har været særligt billige. Jeg kommer ikke til at lave en opdateret liste hver gang priserne ændrer sig, men siden hen har jeg udgivet en e-bog med lidt mere generelle guidelines, og udfra den kan man så finde et produkt der passer i pris og kvalitet.

   Du kan hente bogen på http://uvjagtudstyr.dk

   Har du konkrete spørgsmål så skriv gerne her – eller send en mail

   Vh
   Morten

 13. Hej Morten,

  Jeg vil gerne investere i en fridykkercomputer, men det er jo en jungle…

  Jeg vil gerne have noget jeg kan bruge i min dagligdag – såvel på UV-jagt.
  Har du nogen tanker om hvad jeg skal gå efter? Jeg har kigget på følgende modeller:
  – Cressi Drake Titanium
  – Suunto D4f
  – Mares Smart Apena

  Er det en smagssag eller kan du pege på den “bedste”?

  Mvh Karsten

  • Morten Rosenvold Villadsen

   Hej Karsten,
   Jeg har selv dykket med Suunto D4 i 8 år. Den har holdt imponerende godt og jeg har ikke manglet noget i hverken funktion eller noget andet. Du kan købe den her eller her
   Vh
   MOrten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*