Dykkerbøjer til scuba

Når du dykker skal sikkerheden være i top. Det gælder både i forhold til dit udstyr, men også i forhold til din synlighed. Med en dykkerbøje med korrekt dykkerflag markerer du, at der er dykkere i vandet i dette område. På den måde kan både i god tid se, at de skal holde afstand til området. Dykkerbøjen er særligt i udlandet en nødvendighed for, at du kan få lov til at dykke i området.

Da bøjen samtidig kan anskaffes helt ned til under 200 kroner, bør du ikke tage chancen og lade være. Der kan altid opstå en situation, og derfor er det bedre at forebygge ulykker ved at øge sikkerheden med en dykkerbøje. 

Se udvalget af overfladebøjer til dykning

Artiklen fortsætter under udvalget af dykkerbøjer


Dykkerbøje eller markeringsbøje? 

Kært barn har mange navne, og lige i dette tilfælde er der tale om to ord, der betegner den samme bøje. Bøjen er lille men solid, og vil kunne ses på en god afstand. Den er med sine tydelige farver ekstra synlig og lever op til sit formål. I områder hvor der jævnligt foregår dykning, er der sat en fast markeringsbøje ud. Besøger I et turistområde der er velbesøgt af dykkere, behøver I oftest ikke at have egen dykkerbøje med. Dog kan det være en god ide at undersøge på forhånd. 

En dykkerbøje er i og for sig en betegnelse for selvsamme type bøje. Flere af disse har bly under sig, så de står solidt i vandet, og hverken blæser væk eller synker. Dykkerbøjer kan fås med forskellig variation, hvor nogle er med spids form, mens andre er runde og med plads til opbevaring. Det kan jo være ganske smart hvis hele familien er ude at dykke samtidig og I mangler et sted at opbevare madpakken eller ejendele. 

Overfladebøje til scuba

En overfladebøje adskiller sig fra dykkerbøjer, idet den er en hel del større og kan anvendes til flere formål end blot at markere, at der er dykkere i vandet. Overfladebøjen er stor og rund, og er effektiv til både at transportere dykkeren frem til dykkerstedet og opbevare jeres ting. Den kan endda anvendes til at hvile sig på, hvis det er nødvendigt. Samtidig vil den være i stærke farver, og det vil være muligt at sætte dykkerflag på. 

Idet overfladebøjen er en hel del større end dykkerbøjen, vil prisniveauet også være derefter. 

Disse fås til omtrent 1000 kr, men vil også have praktiske funktioner, som vil være prisen værd. Særligt til den rutinerede dykker der har brug for meget udstyr, eller hvis I er en større gruppe, der skal kunne opbevare jeres vand. 

Gør opmærksom på din tilstedeværelse

Det er lovpligtigt at anvende dykkerbøje i Danmark, og opfordringen lyder at man færdes på eget ansvar. Dykkerbøjen forsynes med blå-hvidt flag, som er internationalt symbol for, at der er dykkere i vandet. På den måde kan du tage den samme dykkerbøje og flag med pål dykkereventyr i udlandet. 

Det vigtigste ved dykkerbøjen er, at den står stabilt i vandet og at den er synlig at få øje på fra lang afstand. Undersøg derfor hvilket materiale dykkerbøjen indeholder, før du køber det første det bedste. Bøjen bør nemlig have noget tungt i sig for at kunne stå solidt i vandet uden at flyde eller blæse væk.