Når du skal igang med scubadykning, er dykningen noget af det udstyr, du bare ikke kan gå på kompromis med. Der findes mange billige modeller, men det er alt andet end sjovt at stå dusinvis af meter under vandet, hvor masken pludselig bliver utæt, og du får vand i øjnene. 

På samme måde gør det ikke dykningen til at særligt god oplevelse, hvis den pludselig begynder at dugge, så du ikke kan se noget. Derfor skal du have styr på dykkermasken. 

Denne guide er en underside til vores store guide til dykkermasker og specifikt omhandler denne side de dykkermasker der egner sig til scubadykning.

Se også:

Dykkermasker til undervandsjagt

Dykkermasker til uv-rugby

Dykkermasker til snorkling

Dykkermasker til børn

Se udvalget af dykkermasker til dykning

Artiklen fortsætter under udvalget af dykkermasker


Dykkermasker på markedet

Der findes flere forskellige typer dykkermasker på markedet, og da vores hovedform kan variere meget fra person til person, findes der også flere forskellige pasforme. Find den dykkermaske der passer perfekt til dit ansigt, og er tætsiddende, uden at stramme ubehageligt.

Husk at skelne mellem dykkermasker til scubadykning og til snorkling eller fridykning. Her er det nemlig forskellige behov, der skal opfyldes, alt efter om du dykker med flasketank eller ej, på dybt eller lavt vand. Sørg for at masken beskytter næse og mund effektivt og at den er fremstillet af et solidt materiale, som for eksempel silikone. 

Langt de fleste dykkermasker kan justeres. Dog anbefaler vi at finde en dykkermaske der passer mere præcist til dig, og vi råder dig til at undgå at dele dykkermaske med andre. På den måde kan du også sikre, at der bliver passet ordentligt på masken, så den holder længe. Prisniveauet til at investere i en ny dykkermaske ligger på mellem 200-800 kr. 

Dykkermaske med styrke

Et svækket syn skal ikke holde dig tilbage for at komme ud på de eventyrlige dykkerture. Der findes et solidt udvalg af kvalitetsmasker på markedet med styrke. Har du forskellig styrke på hvert øje, kan du også snildt finde dykkermasker til dette specifikke behov. Dykkermasker med styrke er ikke så dyre som man skulle tro, og vil ikke sprænge dit budget til dykkerudstyr. 

Se dykkermasker med styrke

Dykkermaske til barn

Dykkermaske fås i mange forskellige størrelser, og der er også udviklet modeller til børn. Lad børnene stifte bekendtskab med dykning på jeres ferier gennem vandleg og sjov. Her anbefaler vi at give børnene dykkermaskerne af god og robust kvalitet, så barnet får en god oplevelse med at dykke helt fra starten. 

Se snorkeludstyr til børn

Undgå at dykkermasken dugger

Det kan være svært at undgå at dykkermasken dugger, og der er flere ting, I bør gøre til en rutine for at undgå at de dugger, og for at passe ekstra godt på masken. Det kan virke besværligt, men det er i sidste ende med til at sikre, at I ikke får problemer langt nede i dybet.

 

Vi har følgende råd til at undgå dugget dykkermaske: 

  • Påfør tandpasta på glasset, før du anvender masken første gang
  • Gnid glasset grundigt ind i tandpasta i et par minutter – skyl af med lunkent vand og herefter rent køligere vand
  • Tjek om det virker ved at ånde på glasset. Dugger glasset, bør du udføre punkt 1 og 2 igen.
  • Hvis det bliver ved med at dugge kan du brænde på glasset med en ligther eller lægge dem i opvaskemaskinen.
  • Anvend anti-dug på indersiden af glasset,  lige før I dykker
  • Skyl herefter masken ved at dyppe den i vandet
  • Sprøjt vand i hovedet, for at gøre dit ansigt tempereret
  • Når du tager masken på, bør du undgå unødvendig udånding med næsen

Se også andre typer af dykkermasker