IMG 4331 01 1 scaled e1582500098961 1210x423 - Undervandsrugby - Uvrugby udstyr

Udstyr til Undervandsrugby skal være enormt robust, men uanset så bliver det slidt op og man udskifter som regel sit alt sit udstyr i løbet af 2 års tid.

Der er relativt få forskellige produkter i uv-rugby, og du vil se at det stort set handler 3-4 dykkermasker, 3-4 typer af uvrugby finner og diverse stive snorkler. Det er ikke som med andet udstyr til dykning hvor der er en myriade at vælge i mellem. Det er enkelt at købe udstyr til Uvrugby. Følg guiden her og bliv klogere.

Du skal bruge:

Dykkermaske

Snorkel

Svømmefødder

Du kan som regel få et begyndersæt for ca. 1000kr

– dertil kommer der badebukser, hætte, skridtbeskytter, ekstra maskeremme osv.

Se typer af udstyr til Uvrugby

Artiklen om spillet fortsætter herunder


Forstå spillet: Uv-Rugby

Spillet foregår på tværs af en svømmehal og der spilles med en bold der indeholder en saltvandsopløsning (der gør den tungere end klorvandet). Der scores ved at bolden lægges i en af de kurve der er skruet fast på bunden. Dybden afhænger af den konkrete svømmehal, men der spilles som regel på 3-5 meters dybde.

Der 6 spillere på hvert hold og man som regel organiseret i 3 par, sådan at der er 2 målmænd, 2 backs etc. på den måde kan man afløse hinanden og skiftes til at trække vejret.

Kontaktsport under vand

Uv Rugby er en vild kontaktsport hvor kun udstyret er fredet. Når du har bolden, så går folk til dig! Slipper du bolden, så bliver du til gengæld også sluppet. Man skal derfor spille med nyklippede og nyfilede negle!

Video af undervandsrugby