Snorklen skal være ganske simpel. Jeg anbefaler at man køber uden ventil, bølgebryder og andet fikumdik der fordyrer snorklen og som kan gå i stykker. Et rør med et mundstykke er faktisk alt hvad du behøver.

Keep your snorkel simple stupid! (KYSSS) – det er altså ret vigtigt at man ikke gør en snorkel alt for kompliceret. Det er i bund og grund et rør man skal trække vejret igennem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snorkel med ventil

Skal du vælge en snorkel med eller uden ventil? Det kan være svært at vurdere, hvis du er ny til at snorkle. Mange erfarne snorklere vil vurdere at den ikke er nødvendig, mens andre mener at den i høj grad optimerer deres snorkle oplevelse. Vi har undersøgt sagen nærmere og tager dig hele vejen rundt, så du bliver klogere på dine overvejelser. 

Hvorfor vælge en snorkel med ventil? 

Skal du afsted på dit første dykkereventyr? Så kan en snorkel med ventil være et udmærket valg. En snorkel med ventil kan være effektiv til at få mindre vand i snorklen, og samtidig er den let at  tømme for vand. På en almindelig snorkel, vil du nemlig skulle puste vandet hele vejen ud af røret, mens du på en snorkel med ventil kan puste vandet direkte ud af et lille hul.

En snorkel med ventil holder i højere grad snorklen tør, og giver dig derfor en ugeneret snorkel oplevelse. Flere snorkler med ventil er også udstyret med et særligt godt mundstykke af silikone, som gør det ubesværet at holde snorklen i munden i længere tid, samtidig med at den lukker tæt.  

Børnesnorkler: Hvad er unikt ved dem? 

Er dit barn under 145 cm høj, skal du have fat i en særlig børnesnorkel til dem. Det skyldes at deres lungekapacitet er væsentlig mindre end en voksen. Derfor skal de have en snorkel, der kræver færre kræfter, at trække vejret igennem. Er børnesnorklen også udstyret med en ventil, vil det være lettere for børnene at tømme snorklen, og du vil samtidig give børnene en god første oplevelse med at snorkle. Skal barnet primært bruge snorklen til vandleg, er det dog ikke nødvendigt at investere i en snorkel med ventil. 

Hvad er en bølgebryder eller dry snorkel? 

Vil du for så vidt muligt undgå at få vand i din snorkel, er en bølgebryder eller dry snorkel vejen frem. Den slutter af på toppen, så du kan trække vejret gennem snorklen, uden at der kommer vand den anden vej. Denne type snorkel er velegnet til en nybegynder, som ønsker at få en god oplevelse med deres første snorkle rejse. 

Er en snorkel med ventil god til UV-jagt? 

Til UV-jagt fraråder flere erfarne dykkere at anvende snorkel med ventil. Man mener at lyden fra ventilen vil lyde høj under vand, og få fisk til at søge væk fra dig. Denne teori er dog ikke blevet bevist.