Home / FAQ – Undervandsjagt – ofte stillede spørgsmål

FAQ – Undervandsjagt – ofte stillede spørgsmål

Undervandsitetet modtager mange spørgsmål fridykning, undervandsjagt, snorkling og anden vandsport. Spørgsmålene kommer på mail, via vores Facebookside eller som kommentarer på Undervandsitetets blog. Måske er svaret på dit spørgsmål her? Siden her vil vokse i takt med at der bliver tilføjet flere spørgsmål og svar.

Læs også:

FAQ – Snorkling

FAQ – Vandsport

FAQ – Fridykning

Hvilken våddragt skal man købe til undervandsjagt?

En våddragt skal beskytte dig mod kulde, brandmænd og sten. Du skal kunne bevæge dig i den og den skal ikke stramme om halsen. Alle andre steder skal den sidde meget tæt til kroppen. En våddragt på 5 mm fungerer fint fra maj-november, mens en 7mm våddragt kan holde dig varm nærmest året rundt. Du kan vælge at forlænge sæsonen for din 5mm ved at tilkøbe en indervest der kan give lidt ekstra isolering i de kolde måneder.

Læs artikel om valg af våddragt

Hvor lang harpun skal man købe til uvjagt i Danmark?

Når man skal undervandsjage i Danmark støder man sjældent på store fisk og god sigtbarhed. Fiskene er som regel under 10 kg og sigtbarheden er som regel under 6 meter. Derfor vil det ofte være en ulempe at købe en harpun der er længere end 90 cm. En harpun mellem 75 cm og 90 cm synes jeg er det optimale valg.

Læs artikel om valg af harpun

Hvilke fisk kan man fange i Danmark?

De spisefisk du kan fange i Danmark er faktisk ikke så få – men det er ikke alle der er almindelige. De mest almindelige fisk man kan fange som undervandsjæger er: Skrubbe, Torsk, Rødspætte, Havørred, Multe, Pighvarre, Slethvarre, Ising, Tunge, Havbars og Hornfisk. Mere sjældne forekomster som enten kun findes i få tal, eller meget lokalt: Aborre, Gedde, Sej, Lubbe, Laks, Rødtunge, Rød Mulle og Knurhane.

Hvor mange elastikker skal der på harpunen?

Til danske forhold er 1 elastik nok, men til større fisk i udlandet og længere skud i bedre sigtbarhed kan 2 elastikker komme på tale.

Det er ikke alle harpuner og spyd som er i en kaliber hvor man bare kan sætte en ekstra elastik på harpunen. Nogle spyd vil simpelthen bøje og vibrere for meget under affyringen til at skuddet bliver præcist, og nogle harpuner har ikke kraftig nok trigger mekanisme til at holde på trækket fra to elastikker.

En harpun fra Rob Allen vil typisk være det rigtige valg når man skal have en kraftigere harpun med flere elastikker.