havet - Uv Jagt og fridykker ønskeliste

Uv Jagt og fridykker ønskeliste

Morten Rosenvold Villadsen1 e1385250254478 - Uv Jagt og fridykker ønskeliste

Morten Rosenvold Villadsen

Jeg har personligt altid vanskeligt ved at finde på ønsker til både fødselsdage og jul. Typisk når jeg mangler noget, så køber jeg det (eller glemmer at jeg mangler det).

Jeg er 100% sikker på at jeg ikke er den eneste der har det sådan, så derfor har jeg lagt mig lidt i selen i år og lavet en rigtig ønskeliste – og hvis du kan lade dig inspirere af den så er det alle tiders.

Nogle ønsker er mine egne – andre er nogle som jeg har fået via Facebook på denne. Bemærk at jeg kan have en fordel hvis du køber via links på listen herunder og at min egen bog og kursus er med på listen.

Gaveidéer til undervandsjægere og fridykkere

Jeg har fundet i alt 16 ønsker og jeg har givet alle ønskerne numre sådan at du kan sende linket her til din kæreste, venner og familie og sige hvis du ønsker dig nummer 2,3, 8 og 11.

Der er ønsker i alle prisklasser og til enhver smag, men de har alle sammen noget med vand, dykning, fridykning undervandsjagt, fisk osv. at gøre.

Jeg  fik blandt andet noget inspiration her da jeg spurgte ud på Facebook:

Herunder er den samlede liste – men jeg er frisk på at udvide den hvis du har forslag til tilføjelser!

Bøger om vand, fisk og havet

1. Naturen i Danmark: Havet (set til 639kr)

havet - Uv Jagt og fridykker ønskelisteDenne bog er bind 1 i et kæmpe værk om Danmarks natur. 516 sider om havet i Danmark. Jeg har endnu ikke læst i bogen, men den ser vanvittig flot ud og vil helt sikkert gøre det lettere at komme igennem januar, februar og marts, når vinteren er hårdest.

De øvrige bind i serien ser også meget spændende ud og står helt klart også på min ønskeliste i fremtiden, men først skal jeg have bind 1, der handler om naturen i havet omkring Danmark.

Bogen om havet kan købes her.

[divider]

2. Sushi – Lidenskab, Videnskab og Sundhed (set her til 259kr)

Anmelderrost bog om Sushi på dansk, der kommer hele vejen rundt om historien og hvordan man behandler råvarer og laver de mest almindelige former for sushi. Jeg kan virkelig godt lide sushi, men mangler stadig at få det ordentlig indbygget i min madlavning – så når jeg alligevel fanger fisk og ofte har de gode råvarer klar så bør jeg også lave noget god og spændende mad ud af dem.

Bogen kan købes her.

[divider]

3. Hold Vejret – en bog om fridykning (set til 349kr)

Hold Vejret forside - Uv Jagt og fridykker ønskelisteHvis du endnu ikke har købt den endnu, så er denne bog også et godt gaveønske. Den udkom i september 2014 og har virkelig fået gode anmeldelser. Du kan læse mere om bogen og endda downloade en miniudgave af den her, hvis du skulle være i tvivl og vil prøvelæse lidt først. En gennemarbejdet, flot og grundig bog om fridykning.

Al teori forklaret og gennemgået så man forstår det. 50 øvelser med videoeksempler, lige til at gå igang med. Interviews med verdens bedste fridykkere om hvordan de træner og har fået deres største gennembrud.

Bogen har fået gode anmeldelser fra både læsere, dykkerblade og atleter.

 

Du kan læse anmeldelser her.

Bogen kan købes her.

[divider]

Elektronik, kameraer med mere

4. Olympus Tough TG-4 (set til her 2895kr)

Vandtæt - Uv Jagt og fridykker ønskelisteVandtæt kamera til 15 meters dybde. En forbedret version af det kamera jeg havde med til en dykkertur til Panama og kan holde til at man taber det, fryser det og dykker med det. Billedkvaliteten har fået et par hakker op af og det kan også optage video i HD. Det gode ved denne type af kameraer er at man ikke skal spekulere på om det holder og om man vil tage det med. Man kan hænge det i en strop, så er det klart når der er action.

Olympus Tough TG-4

Forhandler Land Pris Læs mere

[divider]

5. GoPro 5 (set her til 3659kr)

gopro hero5 black 300x240 - Uv Jagt og fridykker ønskelisteGoPro er efterhånden en fast del af alle fridykkeres og undervandsjægeres udrustning. De små hårdføre kameraer tager altså blændende videoer og kan holde til at blive spændt fast på harpuner og dykke dybt.

Den seneste version af GoPro (Gopro 5  har endnu højere framerate (billeder per sekund) og endnu bedre billedkvalitet end forgængeren.

Jeg har SELV lige købt Gopro 5 og det fedeste er (foreløbig):

 • Meget bedre lyd
 • God skærm på bagsiden
 • SELVE kameraet er vandtæt til 10 meters dybde
 • Selvfølgelig skarpe videoer og fotos (men det siger sig selv)

Se aktuelle priser her:

Gopro 5 black

Forhandler Land Pris Læs mere
DK - Uv Jagt og fridykker ønskeliste 1.790,00 button 1 - Uv Jagt og fridykker ønskeliste

[divider]

7. Vandtæt hus til Iphone 5 og 6 (set til 1199kr)

watershot pro front grey 300x218 - Uv Jagt og fridykker ønskelisteHvis du har en iPhone 5 eller iPhone 6 så kan du altså forvandle din telefon til et HD undervandskamera og optage med din Iphone under vandet. Temmelig heftigt produkt, der netop er kommet til Danmark.

Læs anmeldelse af Watershot her

Jeg har set nogle optagelser fra Øresund som var meget overbevisende, men jeg har endnu ikke afprøvet kamerahuset selv.

Vandtæt hus til iPhone kan købes her

 

[divider]

8. Aeris fridykkercomputer F10 eller F11 (fra 2199kr)

Jeg har længe brugt Suunto fridykkercomputere og jeg mangler (helt ærligt) nok ikke en ny fridykkercomputer, men jeg læste fornyligt min kammerat Jakobs anmeldelse af netop Aeris F11 og siden har jeg gået og overvejet om det måske bliver mit næste fridykkerur. Det er i hvert fald helt sikkert at jeg ville blive glad hvis jeg fik det i julegave!

Fridykkercomputeren kan købes her.

[divider]

Køkkengrej til fisk mm.

9. Filetkniv Fiskars (set til 239kr)

fuzion yanagiba large 300x180 - Uv Jagt og fridykker ønskelisteJeg mangler faktisk en filetkniv som KUN er til fisk og til at lave fiskefiletter. Det er vigtigt med et langt, tyndt og bøjeligt blad – og så skal kniven være til at slibe op igen.

Det gode ved lige denne kniv er at den også kan gå i opvaskemaskinen – og så ser den rigtig godt ud.

Filetkniven kan købes her.

[divider]

10. Sushi knive (set fra 119kr)

Jeg er helt vild med skarpe lækre knive. Jeg fik fornyligt en foræret (tak, Søren) og det er ligesom om at det blive ekstra fedt at lave mad når man har nogle gode redskaber. Jeg har en ok filetkniv, men jeg mangler nogle virkelig skarpe knive til sushi – og så synes jeg at keramiske/porcelænsagtige knivblade er lidt seje. Ret billige også.

Sushiknivene kan købes her.

[divider]

Grej til fridykning og undervandsjagt

11. Målsyet våddragt fra Polosub (set fra 2200kr)

Matti Pykko 300x200 - Uv Jagt og fridykker ønskelisteJeg har haft en del våddragter og de plejer at holde 3-4 årfør de er slidt op og neoprenen er blevet skør og skrøbelig – eller sammenpresset. Med jævne mellemrumm køber jeg derfor nye 5mm og 7mm dragter. Når jeg køber dragter så er det næsten altid målsyede. Det gør en kæmpeforskel på hvor godt isolerende de er. Polosub Forza 3 har været min tro følgesvend på de kolde dyk de seneste år.

Målsyet våddragt kan købes her.

[divider]

12. Svømmebøje (set til 625kr)

Johan Nielsen 300x187 - Uv Jagt og fridykker ønskelisteDe sidste gange jeg har været til konkurrencer, har jeg kigget langt efter de undervandsjægere der havde svømmebøjer. En svømmebøjer kan bruges til at transportere fangsten på (uden at den skal trækkes gennem vandet), man kan have mad og drikke og reservedele med ud på havet og så er den meget effektiiv og hurtig hvis man lægger sig op på den og skal fra A til B.

Læs om svømmebøjen her.

[divider]

13. Dykkerlygter til undervandsjagt og vragdyk

I Danmark findes der 2 lygter der stråler over alle de andre Kina-kopier og billige upålidelige produkter.

1. Bifrost lygterne fra Ragnaroksub er billige (særligt tilbud kører nu!) og giver fantastisk meget lys. Top elektronik, god service og meget holdbare. Lyser er kraftigt (2000/3600 lumen) og lyskeglen er designet til uvjagt og giver god oversigt på et vragdyk.

Se priser på Bifrost lygterne her

2. WiseOne fra Wiseled overgår Bifrost i både kraftigere lysstyrke, større batteri og højere pris. Lygten er super lækker og virker enormt holdbar. Wiseled har tidligere haft en dårlig service (fabrikken brændte ned og alle måtte gå hjem) men nu er der nye takter og god (skriftlig) kommunikation med serviceafdelingen.

Se priser på Wiseled lygter

Oplevelsesgaver

14. Restaurantbesøg

Noget af det fedeste er at få gavekort til restaurantbesøg. Gerne steder hvor ens venner og familie har været og har fået en god oplevelse. Jeg har ingen konkrete anvisninger eller anbefalinger, men de fleste restauranter udsteder gavekort. Det kunne også være et Gourmetophold som dette.

[divider]

15. Kitesurfing kursus (set til 995kr)

2016 11 28 1121 300x272 - Uv Jagt og fridykker ønskelisteJeg synes at kitesurfing ser for fedt ud. Det smarte ved kitesurfing er at det ofte er bedst når det blæser, mens uvjagt er bedst når det ikke blæser.

På den måde bliver man mindre afhængig af vejret hvis man gerne vil ud i/på vandet.

Kursus i kitesurfing kan købes her

[divider]

16. White water kayaking (set til 1995kr)

Jeg har ofte roet havkajak og det er virkelig noget som virker afstressende på mig. Det er en god måde at få naturoplevelser på og komme lidt ud og væk. White-water kayak er helt modsat: intenst, hårdt, adrenalin og actionpacked. Jeg tror det vil være en fed oplevelse. Man kan købe et gavekort på et kursus i Sydsverige her.

[divider]

17. Session i fridykning (2850kr)

IMG 0707 300x225 - Uv Jagt og fridykker ønskelisteHvis  du vil lære at holde vejret i længere tid og finde ro under vandet så kan du booke en session hvor jeg lærer dig alt hvad jeg kan på tre timer og følger op på dig efterfølgende. Flere gange er det lykkedes at rykke selv begyndere så meget at de har opnået at holde vejret i mere end 4 minutter, men der gives ingen garantier udover at du helt sikkert vil udvikle dig og lære nyt.

Dette produkt er en ret populær gave så hvis du kender en fridykker eller undervandsjæger der vil sætte pris på at få en session, så tag kontakt. Læs mere her

Du kan booke en session (3 timer + mails før og efter) ved at sende mig en mail.

Hvad ønsker du dig?

Det kunne være fedt at udvide denne liste med flere forslag på gode ønsker der på en eller anden vis har lidt relation til vand, mad, det at fange sin egen mad, naturoplevelser eller lignende.

Skriv gerne en kommentar herunder hvis du har nogle gode idéer.

1 svar
 1. Thomas Petersen
  Thomas Petersen siger:

  Jeg har udover en GoPro4 også et Suunto D4i på ønskelisten. Den kan bruges til både fridykning og flaskedykning.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *