Vil du turde at tage din mobiltelefon ned under vandet?
I 2014 kom første bølge af undervandshuse til mobiltelefoner på markedet. Her har mærket Watershot domineret, og hvis man kigger på Instagram finder man det ene pletskud efter det andet.
Watershot undervandshuse fås både til iPhone 4, iPhone 5 og iPhone 6 og nogle enkelte Samsung mobiltelefoner.
Se udvalget af undervandshuse hos Kingfish her.
Hvem bruger Watershot house? (flere og flere..)
Flere og flere i Danmark er allerede igang med at tage mobilfotos under vandet, og du kan blandt andet følge Tobias Dinesen på Instagram (Havvild) hvis du vil se hvordan han bruger sin iPhone som undervandskamera.
Anmeldelse af en pro fotograf
En professionel fotograf der også har udforsket watershot huset, er Nanna Kreutzmann.
Nanna har vundet priser for sine undervandsfotos og har også leveret en række fotos til ‘Hold Vejret – en bog om fridykning.’
Nanna har testet iPhone huset Watershot i Egypten og kommer her med en anmeldelse af Watershot til iPhone 5. Du kan læse mere om Nanna nederst på siden.
Anmeldelse: Watershot med iPhone 5, Blue Hole i Egypten
Nanna skriver:
Det er altid sårbart første gang man går i vandet med et kamera, som man ikke rigtig er blevet venner med endnu. Det er en kostbar fornøjelse, hvis kameraet ‘flooder’ og i dette tilfælde hvor det er min telefon indholdende en masse informationer jeg tager med under vand, gør det det ekstra sårbart. Hvis man er omhyggelig med at tjekke o-ringen, når man lukker kameraet føles det dog betryggende at tage det med under vandet.
Se udvalget af undervandshuse hos Kingfish her.
Solidt og sikkert undervandshus
Huset føles robust i kvaliteten med en god lukkemekanisme og skulle det ubehagelige og uheldige alligevel ske at vand trænger ind vil det være tydelig og hurtigt at se gennem den gennemsigtige bagside. Ikke at det altid af den grund vil være til at redde ens elektronik, men det gør dog sandsynligheden større.
Jeg bruger altid et par minutter i vandkanten med kameraet under vand på at tjekke for bobler fra o-ringen for at undgå at det leaker.
Testing new underwaterequipment, iPhone and #watershotpro #watershotvikings Et billede slået op af Nanna Kreutzmann (@nimsnans) den
Jeg er vant til at arbejde med professionelt udstyr (spejlreflekskamera i undervandshus) og har altid prioriteret at det udstyr jeg arbejder med føles som en forlængelse af min arm, at det er let at betjene og ikke kræver stor teknisk eller praktisk snilde hverken under vandet eller i monteringen af kameraet i undervandshuset.
Jeg fotograferer på min intuition og med mine øjne og mit hjerte, og har minimal interesse i tekniske udfordringer. For mig er kameraet et arbejdesredskab, der skal fungere uden at jeg skal tænke over teknik.
Nemt at betjene – selv hvis man ikke er teknisk
Watershoten er generelt ukompliceret at betjene for en ikke teknisk fotograf som jeg. Det er taknemmeligt let at placere iphonen i huset, inden man går i vandet og udover et par hurtige greb inden første gangs brug med at installere appen til watershot – slå den til og deaktivere sleepmode, så er forberedelserne inden jeg er klar til at gå i vandet piece of cake.
Under vandet ligger watershoten godt i forhold til at det er et lille kamera uden stor tyngde og føles ikke som en begrænsning for ens frihed i vandet. Jeg var nærved at glemme at jeg havde kameraet om håndleddet.
Det er et sjovt og brugbart legetøj. Det kræver ikke meget i sin tilstedeværelse, men er der når man skal bruge det.
Skærmen ses tydeligt så man ved hvad man skyder
Det er let at tage billeder, skærmen er stor og ses tydelig gennem huset, så det er let at frame og så producere det billeder i den kvalitet vi kender fra iphonen. Selvom billedkvaliteteten af iphonen er langt fra kvaliteteten på SLR (Spejlreflekskamera), er det fint til at tage snapshots og skulle jeg en dag være så uheldig at mit kamera flooder, så vil det være et godt bud på mit ekstrakamera.
Perfekt rejsekamera
Det er let at rejse med, og i træningen for fridykkere (fejlretning etc), for snorklere og for kajakroere, standuppaddle, scubadykkere etc, som ikke forventer professionel billedkvalitet, vil det fungere fantastisk fordi det fylder så lidt, kræver så lidt og er så let at håndtere (både for video og stills).
Se udvalget af undervandshuse hos Kingfish her.
Det er nemt at arbejde med filerne
Adgangen til filerne øjeblikkelig og der er kort vej fra optagelse til redigering til publicering. Man skal ikke hjem til computeren for at gennemse, redigere og uploade. Det kan gøres i vandkanten. (Personligt ved jeg ikke hvad det skal bruges til, men hvis det har interesse er det endda muligt at være online under vand).
Min største anke er at det ikke kan styres manuelt (lukker, blænde og iso), hvilket gør det svært at kontrollere eksponeringen af billeder under vand hvor lyset kan være tricky.
Ikke fuld kontrol af eksponering – men ok
Ved at pakke iPhonen i et Watershot hus er adgangen til touchscreenen, som giver en eller anden form for kontrol med eksponeringen, væk – og det er derfor ikke muligt at styre eksponeringen på samme måde som man faktisk kan, når den ikke er pakket ind. Det betyder at hvis man er i svære lysforhold kan man ikke styre om f.eks lyse dele brænder ud etc.
Alt i alt en fornøjelse
Alt i alt er det en fornøjelse at fotografere med iPhonen under vand, det er let og det giver god mening at have muligheden for at arbejde med et kamera, som jeg alligevel altid har med mig.
Undervandshuse til flere mobiltelefoner
Watershot huset fås til iPhone 4, iPhone 5 iPone 5c og iPhone 6 og du kan købe alle modellerne (også Samsung). Det er oplagt at Watershot vil blive ved med at lave undervandshuse til mobiltelefoner fra Apple og Samsung fremover.
Se udvalget af undervandshuse hos Kingfish her.
Hvem er Nanna Kreutzmann
Nanna Kreutzman
Jeg er uddannet fotojournalist og har igennem de år hvor jeg har været færdiguddannet videreudviklet mig som fridykkerfotograf, en interesse som har rødder i en karriere som konkurrencesvømmer – og i at vand altid har været der hvor jeg har befundet mig bedst.
Jeg har i en periode levet af undervandsfotografi i Røde Havet og har vundet priser for mit undervandsfotografi (blandt andet året sportsreportage 2009 om VM i fridykning) og har også deltaget i internationale mesterskaber i fridykning.
Jeg fotograferer som fridykker
At jeg fotograferer som fridykker betyder ikke kun at jeg fotografere fridykkere men også at jeg fylder mine lunger med den luft jeg kan i overfladen og derefter bevæger mig i dybden – uden iltflasker. Jeg arbejder i det tidsrum, der er begrænset af mit iltforbrug.
Det har jeg valgt fordi det – modsat scuba – giver mig frihed i vandet: en bevægelsesfrihed, mulighed for at bevæge mig hurtigt og smidigt – og mulighed for at følge fridykkere nemt ned til og op fra den dybde jeg ønsker – eller kan. Samtidig stiller den måde at arbejde på høje krav om min koncentration i øjeblikket, tilstedeværelse i kroppen og i sindet – og ikke mindst en god grundform.
Jeg arbejder i dybder mellem nul og ca. 20 meter og med det naturlige lys, der falder gennem vandet fra overfladen.
Se Nannas hjemmeside på nannakreutzmann.com
Se udvalget af kameraer på Kingfish.dk
E-bog: Uv-jagt udstyr : 0 kr
- Tjeklister til når du vælger udstyr
- Personlige anbefalinger
- Tilmeld dig nyhedsbrevet og få den nu
E-bogen sendes til din inbox uden betaling. Du kan selvfølgelig altid afmelde din email senere.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!