Morten og Astrid

Danmarksmester i fridykning!

Morten og AstridI år blev Danmarksmesterskabet i fridykning opdelt i ét danmarksmesterskab for dybdedisciplinerne (netop afholdt) og i ét pool-danmarksmesterskab (afholdes 20.-21 november 2010). Det netop afholdte danmarksmesterskab i dybde foregik i Sverige, Lysekil hvor vi efterhånden mange gange har haft DM. I Lysekil afholdes den årlige konkurrence “Nordic Deep” og vi danskere har tradition for at hægte os på denne storslåede fridykkerevent med vores DM.

Dybt med og uden finner på et åndedrag

DM i dybdefridykning handler om 2 discipliner. Dybdedykning med finner (cwt) og dybdedykning uden finner (cnf). Vinderen ville være den fridykker der samlet fik flest point i de to discipliner. Da Undervandsitetet.dk i dagene op til DM havde arrangeret en forberedende træningscamp for kommende konkurrencefridykkere, var der til DM flere fridykkere med til konkurrencen som aldrig havde konkurreret før. Alle begyndere viste dog virkelig flotte resultater og udviklede sig meget i løbet af træningscampen og videre i løbet af konkurrencen.

Resultaterne:

Kvinder:
Dykker CNF CWT Sum
Astrid Rosenvold 25 35 60
Elenna Petersen 19 30 49
Ninna Kofod 19 (-5) 25 39
 .
Mænd:
Dykker CNF CWT Sum
Morten Villadsen 46 60 106
Mike Ellingsen 25 35 60
Dennis Petersen 21 31 52

Begge mine dyk var en slags personlige rekorder. Tidligere har jeg aldrig dykket så dybt uden svømmefødder (CNF), men takket være hjælp fra Jakob Hansen og Jesper Stechmann som coachede mig og dykkede som sikkerhed for mig på træningscampen, fik jeg lavet nogle fornuftige dyk som gav mig troen på at jeg nok skulle kunne 46m uden større problemer. Det viste sig at være helt rigtigt. Dykket gik rigtig godt. Med monofinne burde jeg kunne komme noget dybere. I varmt vand har jeg jo dykket 74m ned med monofinne, men at bevare roen, teknikken og få trykudligningen til at køre i koldt grønsort vand er noget ganske andet – og selvom dykket til 60m føltes let, så var det stadig en god udfordring og en dejlig oplevelse da det hele alligevel virkede – også under Skandinaviske forhold. Begge dyk varede ca. 2 minutter.

Tak for en god weekend på Deep Diver camp, en god uge på Nordic Deep og stor tak til Annelie Pompe for at lade mig bruge de fotos hun tog af mig i “no-suit” konkurrencen.

Læs mere om fridykning

Morten

– photo by Annelie Pompe

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *