Home / Dykkerudstyr / Vandtæt kamera

Vandtæt kamera

Vandtæt

Det smarte ved Olympus Stylus Tough Tg-4 er at det er et vandtæt kamera – og altså ikke behøver et undervandshus. Ned til 15 meters dybde kan du medbringe kameraet som det er.

Derudover er det meget robust overfor fald, kulde og støv. Så hvis man ellers sørger for at lukke til batterierne osv. så kan det her kamera holde til rigtig meget og egner sig til snorkling, undervandsjagt, surf, kajak og andet vandsport. Prisen er også ret god.

Olympus Tough TG-4

Forhandler Land Totalpris Læs mere

Vandtæt kamera 1024x414 - Vandtæt kamera

Det smarte ved et vandtæt kamera er, at man ikke skal passe så meget på det. Kameraet er vandtæt og hvis du ellers overholder max-dybden og husker at være omhyggelig med låsemekanismerne, så kan du tage kameraet med dig ud at surfe, sejle kajak, snorkle, dykke eller med i svømmehallen.

Læs også om undervandshus til iPhone

Lys under vand

En af de meget vigtige ting at holde øje med er kameraets blændeåbning. Skal du bruge kameraet under vand, vil dine billeder ofte mangle lys hvis ikke du har en blændeåbning der er er stor nok. Blændeåbningen kan eksempelvis være 3 eller 2,4. I det tilfælde vil 2,4 være den største blændeåbning. Jo lavere tal der beskriver blændeåbningen, jo mere lys – jo bedre!

Kameraet skal være robust

Vælg et kamera der kan holde til noget. Det skal helst kunne tabes ned af et vandfald uden at tage skade. Når man køber et vandtæt kamera er det jo netop for at slippe for bekymringerne med et kamerahus, hvor man skal sørge for at o-ringen er blevet smurt med silikone og er rengjort for støv og evt. hår der kan skabe utætheder.

Et undervandskamera skal ikke være noget man konstant går og er nervøs over at skulle tage i brug. Hvis det er tilfældet får man aldrig brugt det.

Vandtæt digtalkamera video

De fleste vandtætte kameraer tager gode fotos, men laver kun middelmådige videoer. Ønsker du at optage video under vandet eller i våde omgivelser fra din kajak eller surfboard, så vil jeg i stedet anbefale dig at se på et GoPro kamera.

Her på siden er der en prissammenligning af den seneste GoPro model, sådan at du kan være sikker på at finde og købe det billigste GoPro kamera. GoPro laver vanvittigt gode videoer, men tager til gengæld ikke så gode fotos.

Gå til prissammenligning af GoPro

Vandtæt kamera test

tg-2-camMin egen research gjorde at jeg i 2013 købte Olympus Tough Tg. Kameraet tager gode fotos, der er gode manuelle indstillingsmuligheder, dog ikke så mange som i et spejlreflekskamera. Billederne kommer i en høj opløsning og med fine nuancer. Se fotos herunder.

Kameraet er TOUGH og jeg har brugt kameraet under vandet og det har ligget i bunden af en gummibåd i mange timer. Desuden har jeg tabt kameraet mange gange. Kameraet holdte fint til den hårde behandling, men man skal selvfølgelig stadig være opmærksom på at lukke kameraet efter man har skiftet batteri eller memorycard. Det glemte jeg en dag og det kan det altså ikke tåle.

Jeg anbefaler det vandtætte kamera Tough TG-4 

Olympus Tough TG-4

 • Vandtæt til 15 meters dybde
 • Stødsikker mod tab
 • Blændeåbning 2,0 (lysstærkt objektiv)
 • 3′ OLED skærm
 • Makrofunktion
 • Videofunktion
 • Lang batterilevetid

Olympus Tough TG-4

Forhandler Land Totalpris Læs mere

Omkring Olympus Tough

Olympus Vandtæt kameraFor nylig hvor jeg var i Panama for at fridykke og undervandsjage i 14 dage havde jeg Olympus Tough med. Kameraet lå i bunden af gummibåden eller hang på strop på skibet hele dagen, og der er kommet et par fotos op her fra turen. Den sidste dag glemte jeg desværre at sætte sikringen til batteriåbningen i, vandet løb ind til batterierne og det overlevede kameraet desværre ikke. Nok er kameraet vandtæt, men ikke hvis man glemmer at lukker det.

Isla Coiba, landskab fotoUndervejs havde jeg taget fotos både vådt og tørt og haft kameraet dinglende steder hvor det fik nogle knubs i to uger, og det havde kameraet klaret fint.

Heldigvis skete forglemmelsen den sidste dag på turen, så jeg fik stadig en masse gode fotos og hvis jeg skulle købe et vandtæt kamera igen, vil jeg fortsat anbefale det samme kamera.

Dog vi jeg nok vælge den nye model “Tough TG-4”.

++Jeg brugte kameraet over vandet og jeg brugte det under vandet. Det gode var at jeg ikke skulle tænke på om jeg var i vand, sand eller på land.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKameraet var med hele tiden og derfor fik jeg taget mange fotos.

 

Olympus Tough TG-4

Forhandler Land Totalpris Læs mere

Vil du læse om andre muligheder i forhold til undervandskamera?

Se også prissammenligningen så du kan finde et billigt Gopro kamera

2 comments

 1. Kender du til Nikon AW130.. tænker versus Olympus TG-4

 2. Hej,

  Hvor godt er kameraets video funktion? Overvejer dette kamera eller et go pro.
  Vil gerne både kunne tage billeder og video.
  Er der et andet godt alternativ til dette?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*