Dine svømmebriller er essentielle til at kunne svømme optimalt, uden at dine øjne bliver irriteret af vand eller salt, og så du kan se under vand.

For at hjælpe dig med at vælge de helt rigtige, giver vi dig her en guide i svømmebriller.

  • Farve
  • Pasform
  • Strømlinethed

Se udvalget af svømmebriller

Artiklen fortsætter under svømmebrillerne


Professionelle svømmebriller

Der findes utroligt mange forskellige slags svømmebriller, og der er mere du bør holde øje med, når du skal vælge dine briller:

  • Brilleglassets farve
  • UV beskyttelse
  • Antidug system
  • Brillernes pasform – både om hovedet og ved næseryggen

Disse kriterier kan være med til at afgøre at du får en optimal svømme- eller dykkertur. 

Om brilleglassene er farvede, gør nemlig at de skygger for solen udendørs, så strålerne ikke forstyrrer dig, mens de klare glas kan bruges både indendørs og udendørs. Hertil kan du også vælge briller med UV beskyttelse.

For at få så lidt gener og forstyrrelse som muligt, mens du svømmer, bør dine briller ikke dugge til. Langt de fleste professionelle svømmebriller har antidug system indbygget, så du ikke behøver stoppe op mens du ligger og svømmer med din svømmeplade, for at rense brillerne. 

I forhold til pasform, bør brillerne sidde behageligt og tæt. Det kommer vi nærmere ind på senere i denne artikel. 

Svømmebriller med styrke

Bruger du briller eller linser, skal du selvfølgelig have fat i et par svømmebriller der passer netop til dine behov. Her er markedet for svømmebriller heldigvis stort og du kan finde et bredt udvalg af professionelle svømmebriller med forskellig type positiv eller negativ styrke til børn og voksne. Du kan endda finde svømmebriller med forskellig styrke på hvert øje, så det giver dig helt optimalt syn på din svømmetur. 

Se også dykkermasker med styrke

Arena svømmebriller

Arena har et stort udvalg af svømmebriller til ethvert behov. Her har man fokuseret på både at skabe svømmebriller, der er perfekte til barnets første svømmetur samt professionelle svømmebriller, som giver en optimal svømmeoplevelse, når man skal afsted flere gange om ugen. Arena henvender sig derfor til en bred målgruppe, og er baseret på waterwear teknologi.  

Speedo svømmebriller

Når du vælger et par Speedos svømmebriller, betaler du for over 100 års erfaring og udvikling af svømmebriller, som er baseret på konkurrencesvømmeres såvel som motionistens præferencer. Speedos briller fås i mange forskellige udgaver til børn og voksne, og med eller uden styrke. Fabrikanten udvikler både svømmebriller til atleter og de mere budgetvenlige til motionisten. Speedos er er særlig kendt for deres badebukser.  

De bedste svømmebriller

Men hvordan vælger du så de bedste svømmebriller? Der findes så mange forskellige, og de har hver deres gode egenskaber. Det er individuelt hvilke svømmebriller, der er de bedste til dine behov. Derfor bør du prøve dig frem, læse grundigt på beskrivelserne af de forskellige svømmebriller, og kigge efter de forskellige kriterier: brilleglassets farve, UV beskyttelse, styrke og pasform. 

Om du er professionel svømmer eller motionist har også meget at sige, såvel som hvis svømmebrillerne kun skal anvendes til udendørs brug. Snup endelig ikke det første det bedste, men sæt dig ind i de forskellige modeller. Hvad din ven vælger som det bedste, er ikke nødvendigvis den bedste løsning for dig. 

Hvordan skal svømmebriller sidde? 

Stort set alle svømmebriller er justerbare, og her er det med at bruge remmene korrekt. Sørg for at spænde godt ind i begge sider, så de er balancerede, og lad dem sidde godt stram, uden at de efterlader mærker. Det skal være så behageligt for dig at svømme med brillerne, at du helt glemmer at du har dem på.

I forhold til din næseryg, findes der svømmebriller med forskellig pasform, og derfor forskellig størrelse til næseryggen. Her skal du vælge en svømmebrille, der hverken belaster eller irriterer næseryggen, og som passer i sin form. På den måde får du en optimal svømme oplevelse, hvor brillerne hverken irriterer eller lader vand komme ind.