Action kameraer er alle disse små robuste HD kameraer der for alvor revolutionerede kameramarkedet da GoPro lavede deres første kameraer.
I starten var dykkere og undervandsbrug slet ikke en mulighed, men nu er næsten alle actionkameraer også vandtætte! Det betyder du kan bruge dit GoPro under vandet når du fridykker, snorkler, undervandsjæger eller scubadykker.
Se udvalget af actionkameraer
Actionkameraer er en niche, som for alvor tog fart ved årtusindeskiftet, og siden da har vokset sig til at blive en stor industri, som foreviger billeder og videoer til alt fra naturdokumentarer til hobbyfoto-grafens små hjemmeprojekter.
Et actionkamera kan med sin lille størrelse, robuste opbygning og oftest vandtætte design levere billeder af en anden karakter end et almindeligt kamera. Designet hos de fleste producenter tillader også, at actionkameraet kan monteres i forlængelse af krop eller udstyr, og dermed næsten føles usynligt, når man ellers manøvrer gennem forskellige terræner. Denne usynlighed giver kameramanden mulighed for at tage billeder i høj fart samt under havets overflade, og lade tilskueren komme med helt tæt på det øjeblik, hvor filmen er optaget.
Actionkameraer under vandet?
De første actionkameraer kom i vandtætte huse som man godt kunne have med under vandet, men som ikke kunne stille skarpt under vandet. Det er først med GoPro5 og de efterfølgende kameraer at det er blevet muligt at have vandtætte actionkameraer der altså ikke har brug for et hus for at overlee en tur i baljen.
Hvilken opløsning skal man optage i?
Opløsningen var i starten noget man målte meget på. Det var nødvendigt at have så høj opløsning som muligt og alle drømte om 1080. Men tiden er ligesom løbet fra jagten på den højest mulige opløsning og selvom de fleste kameraer kan optage i 4K formatet, så vælger langt de fleste at bruge 2,7k eller 1080 da det er nemmere at håndtere og man sjældent har brug for så høj en opløsning.
Hvor vigtigt er stabilisation?
Da det handler om action, fart og ofte meget hurtige og pludselig bevægelser eller kørsel på en bumpet vej, så er stabilisering faktisk ret vigtigt for at man kan gode optagelser med hjem.