Rugbyfinner er lavet til fart og hurtige skift i tempo og retning. De skal være solide og robuste og kunne tåle nogle tæsk. Der findes nogle klare favoritter og klassikere når det kommer til svømmefødder til uvrugby.
Se svømmefødder til undervandsrugby
Artiklen fortsætter herunder
Undervandsrugby er et intenst spil med store kræfter, hårde vægge, højt tempo og det kræver selvfølgeligt noget særligt udstyr lavet til de krav som aktiviteten stiller.
Svømmefødderne vigtige.
Er du nybegynder eller kun spillet et enkelt år vil det være en god idé at starte med en klassik plastikfinne.
Men er du rutineret (eller ved at blive det) så ser man at mange skifter over til glasfiber eller kulfiberblade der kan give lidt mere respons.
Hvor stive skal finnerne være?
Man skal træne sig op til at bruge stive finneblade. Selvfølgelig give stive finneblade mere fart hvis du har musklerne og teknikken til at bevæge dem rigtigt gennem vandet, men det er usandsynligt at de stive finner er det rigtige valg for dig til at starte med.
Det er vigtigt at du ikke få skader i lænd og på forsiden af anklen ved at at vælge et par finner der er for avancerede (stive).
Svømmestilen i uvrygby
Det er mest almindeligt at benytte sig af delfinsparket når man svømmer hurtigt i uv-rugby. Det går simpelthen hurtigst og er samtidig også effektivt når man skal ryste forfølgere af sig, mens de prøver at få fat i en. Man holder svømmefødderne tæt sammen og med en helkropsbevægelse der starter oppe fra hænderne over hovedet bølger man bevægelsen gennemkroppen og gør god brug af mave, ryg, lænd og hofte.