Leder du efter den bedste svømmetaske, men ved ikke helt hvad du skal lede efter?

Vi forstår dig godt. For hvilken slags taske har man egentlig brug for, til at beskytte det våde tøj og undgå lugt og gener på tøjet?  Vi vejleder dig her til at finde den bedste svømmetaske til dine behov. 

Svømmetasker er både tasker til “almindelig svømning”, men også havsvømning hvor tasker og bøjer nærmest kan fusionere.

Dykkerne arbejder med lidt større tasker, men mange fungerer også til svømmere der har brug for en stor taske til det store håndklæde og alt det andet der fylder.


Se udvalg af de bedste svømmetasker

Artiklen fortsætter under svømmetaskerne

Valg af svømmetaske

Når du vælger svømmetaske, bør du tænke praktisk. Din svømmetaske skal gerne have flere rum i forskellige størrelser, så du kan holde tasken overskuelig og ved præcis hvor dine ting er. Tasken bør også være forholdsvis stor, så der er plads til alt udstyr du skal bruge til svømmeturen, til at opbevare dit tøj og sko samt evt. kosttilskud til før og efter træning. 

Til svømmestævner har du især brug for ekstra plads.  

Svømmenet eller svømmetaske?

Det kommer lidt an på dit behov, om du skal vælge svømmenet eller svømmetaske. Et svømmenet kan fås utroligt rummeligt, og du vil uden problemer have plads til det hele. 

En svømmetaske kan på samme måde også være utrolig rummelig, men den store forskel er, at i svømmenettet har du det hele samlet på et sted. 

Skal du have mange ting med, og ønsker du at det er nemt at finde rundt i, så du lynhurtigt finder det du skal bruge, anbefaler vi en svømmetaske. Har du derimod så meget udstyr, at det kniber med at være i tasken, anbefaler vi et svømmenet. 

Du kan roligt regne med at din svømmetaske eller svømmenet vil blive fyldt til randen, når du først begynder at træne seriøst. Derfor får du brug for en ekstra slidstærk model. Din svømmetaske bliver hurtigt din tro følgesvend kastet henover skuldrene, på vej til din daglige træning. 

Svømmetaske Speedo, Tyr og Arena

Udvalget af svømmetasker er ikke så stort, som man kunne tænke, og det kan man på en måde sige er til din fordel. De mærker der bevæger sig på markedet indenfor svømmetasker leverer nemlig høj kvalitet og udvikler deres tasker baseret på flere års erfaring med svømmeres præferencer. 

Når vi kigger på svømmetaske Speedo, Tyr og Arena har vi 3 gode mærker, som har hver deres fordel. Speedo har organiseret deres tasker rigtig flot, så de har lige de rum du skal bruge til alt dit gear. Her finder du for eksempel et ekstra rum til dine indendørs sko og flere forskellige rum, til at holde tingene adskilt, så det er let at finde rundt i. 

Hvis vi skal finde vinderen for den mest slidstærke svømmetaske, peger retningen over på Tyr. Deres modeller holder utroligt godt og kan klare at have en ejer, som måske har lidt travlt, propper den til randen eller kyler den på gulvet, for at nå det hele. I både Speedo’s og Tyr’s modeller er der plads til utroligt meget, uden at svømmetaskerne ser voldsomt store ud. 

Arenas svømmetasker er kendte for at være kompakte, til at opbevare meget i en forholdsvis lille taske. Her er tasken inddelt i mange praktiske rum, som gør det let og overskueligt at pakke tasken og hurtigt finde det, man skal bruge. 

Svømmetaske til børn

Når dine børn skal have en svømmetaske, skal de selv kunne bære den. Derfor skal den være lille og kompakt, og have plads til alle de vigtigste ting. Her anbefaler vi en taske på max 35 liter til alle børn under 10 år. Herefter kan barnet begynde at bevæge sig over til de lidt større modeller og vil snart kunne klare den store, rummelige svømmetaske han eller hun på sigt får brug for. 

Børn er ikke kendt for at passe særligt godt på deres ting. Derfor bør I vælge en svømmetaske som er slidstærk og kan holde til lidt slag. På den måde kan barnet beholde den samme svømmetaske i flere år. 

Svømmetaske tilbud

Er du lidt af en tilbudsjæger og ønsker en god pris for en svømmetaske af god kvalitet? 

Så anbefaler vi at du holder øje med flere forskellige hjemmesider eller fysiske butikker. 

Lad være med at slå til ved det første slagtilbud du ser, hvis du ikke kender mærket. Du vil nødig gå ned på kvaliteten, og en billig taske bliver dyr, hvis den skal skiftes få måneder efter. 

Svømmetaske open water

Når du svømmer på åbent hav, bør du være sikker på at have en taske, som kan holde til vind og vejr. Skal du have en taske, som du kan have med under vandet, skal du have fat i en havtaske. 

Til at opbevare dit udstyr til open water svømning, får du brug for en ekstra rummelig og slidstærk svømmetaske. Glem ikke at tasken både skal opbevare dine svømmefødder, et par håndklæder, badetøj, dykkerbriller og evt. ernæring til før og efter træning. Derudover skal du også have varmt tøj og sko at træde i bagefter. 

Når du skal have så meget grej med, skal din svømmetaske kunne proppes til randen uden problemer. Det kan være svært med så meget udstyr, og det er derfor mange vælger at anvende et stort svømmenet til open water i stedet. 

Hav svømmetaske

Når du leder efter en hav svømmetaske, til at have dine vigtigste ting med på selve svømmeturen i dybet, skal du kigge efter en havtaske. Disse er utroligt små og kompakte, og vil derfor være nemme at have med på svømmeturen, uden at påvirke din svømning. Samtidig vil det gøre det nemt for andre svømmere at opdage dig under havet. 

Vandtæt svømmetaske

Om du svømmer på stranden, ved havnen eller i svømmehallen, må du regne med at der bliver plasket lidt vand op på land. Nogle gange mere end du lige havde forventet. Derfor kan det ikke nytte noget at have en taske, som kan tåle lidt vandpjaskeri. Heldigvis er de fleste svømmetasker også vandtætte og bygget til netop at beskytte dine ting i et vådt miljø. Husk dog på at en vandtæt svømmetaske og en svømmetaske du kan have med under vand på ingen måde er det samme. Vil du have dine ting med under vand, må du investere i en særlig havtaske.  

Bedste svømmetaske

Nu hvor vi er kommet hele vejen rundt om de forskellige svømmetasker, kan vi så konkludere hvilken er den bedste svømmetaske at vælge? Nej, det kommer nemlig helt an på dine egne præferencer og behov. Men nu er du forhåbentlig blevet klogere på, hvad du skal gå efter, for at finde det mest praktiske til dine svømmeture.