Soldragt og UV dragter


soldragt


For et barn er huden særlig sensitiv. Her kan det være at sundhedsplejersken eller lægen siger, at det er bedst dit barn holder sig helt ude af solen. Det er vigtigst med helt små børn, men i princippet gælder det alle. 

Det kan dog være rigtig svært, hvis I er taget på ferie sydpå, eller sommervarmen raser ind over landet. Her er en soldragt en effektiv løsning. Vi har undersøgt sagen nærmere.

Se udvalg af soldragter

Artiklen fortsætter under produkterne


Soldragt til baby

Med en soldragt kan dit barn, som navnet hentyder, nyde solen i flere timer, uden at udsætte sin sensitive hud. Iklæd barnet med en soldragt og bøllehat, og så er I ellers klar til strandtur! 

Soldragten dækker hele kroppen, og du bør være opmærksom på, at den IKKE er beregnet til at bade i. Her skal I have fat i  UV beskyttende badetøj, som du finder mere om nedenfor.
Du kan også finde moderigtigt soltøj, som t-shirts og shorts. Så kan barnet være smart i en fart, og samtidig være effektivt beskyttet mod solens kraftige stråler.  

UV beskyttende badedragt

Når hele familien er på stranden, er der ikke noget værre end at hovedet fyldes med bekymring, om dine små. Det kan være I allerede har smurt barnet ind i flere lag med solcreme. Alligevel kan du blive nervøs, når solen står skarpt lige ind på den lilles ryg.

Og var det ikke noget med at solen er kraftigere, når den reflekterer henover havvandet? 

 Heldigvis findes der UV beskyttende badedragter. De gør at dit barn kan plaske og lege i timevis ved vandkanten, uden at du ser bekymret til. Du kan både få badedragten som en almindelig badedragt, som så indeholder UV beskyttelse, eller du kan få en badedragt, der dækker hele kroppen. Hvad end du vælger, må du endelig huske at smøre barnet ind, både hvor badedragten ikke dækker og under. 

UV heldragt

UV beskyttende badetøj og Soldragter bliver også kaldt for UV heldragter. Derfor kan det være lidt svært at finde rundt i hvad der er til hvad. Sørg for at være opmærksom på, om du finder en heldragt, der er beregnet til at bade i eller til at lege på stranden. Materialet vil nemlig være anderledes mellem de to, og en heldragt som kun er beregnet til at være på land, vil ikke være optimal for barnet at bade i.

Våddragter til børn

Se andre typer af våddragter

Til forskel fra en soldragt vil en våddragt være produceret i neoprenmateriale (betrukket med nylon) og derfor en noget tungere og kraftigere dragt. Den holder godt på varmen (særligt hvis den sidder tæt) og blokerer også meget effektivt for solens stråler. På mange måder kan en tynd våddragt det samme som en soldragt i lycra eller nylon, og lidt til. Ulempen ved en båddragt til børn er at de kan synes den er lidt ubehagelig at have på ( lidt stivere) og at den vejer og fylder mere når man rejser og tørrer langsommere. Men den varmer – og nogen gange er det forskellen på om det bliver en god badetur eller ej.