Korte svømmefødder til sprinttræning til svømning kaldes også for zoomers og er som regel spændt stramt fast med en åben hælrem.

Zoomers er et meget benyttet træningsredskab til at forøge muskelstyrken i benmusklerne og giver dig selvfølgelig ekstra fremdrift mens du træner med dem, men har du trænet rigtigt giver dine små svømmføder dig også ekstra fart i din svømning når du tager dine zoomers af!

Zoomers kaldes også sprintfinner dels fordi man kan svømme hurtigere med dem på, men også fordi de er velegnede til mange sprintøvelser.

>Se også Daniels 5 anbefalinger her<


Se zoomers og svømmefødder til svømning her


Hvordan benytter man zoomers svømmefødder til sin svømmetræning?

Det er først og fremmest vigtigt at du ikke går for hurtigt frem når du begynder at lave nogle af dine træningsøvelser og træningssæt med svømmefødder på. Snak med din svømmetræner eller få vejledning fra en anden erfaren svømmer før du begynder at lægge ekstra belastning på dine benmuskler.

At træne med Zoomers

Det ER sjovt og det er super fedt at få ekstra fart og “mere for pengene” når man først begynder at lege med at bruge sine finner, men brug dem varsomt, særligt i starten.

Når du begynder at bruge dem, så tag små sæt med zoomers på ryggen eller maven og få den nye fornemmelse ind i kroppen. Undgå at sprinte, men slut eventuelt en træningssession af med Zoomers.