Fordelene ved at bruge en svømmevest er, at en svømmevest tit er meget behagelig at have på og bevægelsesfriheden er stor. De kommer ofte med diverse lommer til ekstraudstyr, og nogle har en indbygget lomme til en camelback. De anvendes derfor meget af kajakudøvere der sejler længere afstande. Svømmeveste anvendes også til windsurfere og kitesurfere primært på grund af den store bevægelsesfrihed.

[button color=”green” size=”big” link=”http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=14842&bannerid=18974&htmlurl=http://www.marineudstyr.dk/redningsveste/” target=”blank” ]Gå til butik [/button]

Svømmevest er det klassiske valg til:

  • Havkajak
  • Windsurfing
  • Kitesurfing
  • Kanoroning
  • Sejlere
  • Havjagt

Opdriften på en CE-godkendt standard svømmevest er 50 N, og som sådan er gode svømmeegenskaber et must. Svømmevesten bør kun anvendes i kystnære områder, men er ligeledes egnet til kystfiskeri og flere jagtformer på vandet, primært på grund af de mange lommer til opbevaring af alt fra fløjter til fluer.

Der er mange forskellige typer af svømmeveste, men fælles er at du skal kunne svømme ordentligt hvis du vælger en svømmevest. Ulempen ved en svømmevest er, at den ikke holder dig oppe på samme måde som en redningsvest hvor du ikke behøver at gøre dig nogen anstrengelser. Den har heller ingen krave, der kan holde luftvejene fri af vandet. Bliver du derfor slået bevidstløs og kun bærer en svømmevest, er chancerne for overlevelse minimale hvis du ikke har venner i nærheden.

Til gengæld er der masser af valgmuligheder for at kunne finde den model der passer til dig. Det er vigtigt at vesten sidder til og at alle remme kan justeres så pasformen bliver efter din krop. Der er typer hvor der er en lynlås i midten og andre typer som man tager over hovedet og spænder til i siden.

For kajak udøvere vil det måske være en fordel at finde en model der har mest polstring foran og lidt på ryggen (så du kan sidde mere behageligt), hvorimod kite-/windsurfere hellere foretrækker den type der trækkes over hovedet og spændes til ved hjælp af remme.

Farverne på en svømmevest har tendens til at være mere blå, røde eller sorte.

[button color=”green” size=”big” link=”http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=14842&bannerid=18974&htmlurl=http://www.marineudstyr.dk/redningsveste/” target=”blank” ]Gå til butik [/button]

Læs hvad lovgivingen siger om redningsveste

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *