Her finder du badedragter som kan bruges dels til konkurrencer, men også bare til almindelig svømmetræning. Dragterne her er designet til at give et godt glid gennem vandet, men modsat svømmedragter til havsvømning og triathlon, giver de ikke nogen særlig opdrift eller særlig varme og isolering.

Prisen er selvfølgelig en faktor, men udseende og stil fylder også meget når dragten skal vælges.

Se 5 konkrete anbefalinger her

Udvalg af badedragter og stævnedragter


Badedragt til sport og fitness

For at kunne bevæge sig effektivt og hurtigt, bør du have en solid badedragt, som er tætsiddende og fremstillet af det rette materiale. Du ved du har en god badedragt, når du ikke kan mærke du har den på i vandet, men blot kan glide lynhurtigt frem – helt uden modstand.

Sportsbadedragt til kvinder

Der findes mange forskellige slags badedragter til kvinder. De kan fås i vidt forskellig pasform og stil. Når det gælder sports badedragter, er det dog funktionen, der er det allervigtigste. En sports badedragt skal støtte dig til at være lynhurtig under vandet, og samtidig være behagelig at have på, så du snildt kan svømme i timevis.

Stævnedragter til konkurrencesvømning

til konkurrencesvømning er det et must at investere i en stævnedragt. Da den er ekstra tætsiddende, gør den dig hurtigere under vandet, hvor du let glider frem. Derudover får du maks power på hver eneste bevægelse med effektiv kompression og fleksibilitet. Hos Undervandsitetet finder du et solidt udvalg af stævnedragter fra kendte mærker. De er nøje udvalgt efter de stævnedragter, der giver den bedste performance.

Se konkurrencebadedragter

Hvad er forskellen mellem en badedragt og en stævnedragt?

Du kan godt finde en sports badedragt, som er effektiv til din træning i vandet, og som kan give dig den styrke og fleksibilitet du skal bruge, for at kunne bevæge dig effektivt og glidende i vandet.
Men når det kommer til konkurrencesvømning, har du brug for lidt ekstra. Her er en stævnedragt effektiv, da den er udviklet særligt til konkurrence. Dragten fungerer nærmest som et ekstra lag hud og er ekstra tætsiddende i forhold til badedragten. Derudover er den utroligt vandafvisende, som gør det let at bevæge sig hurtigt frem under vandet.

Stævnedragter udvikles af et andet materiale end badedragter. Her er carbonfibre særligt blevet populært, da det fungerer ekstra godt under konkurrenceforhold. Stoffet er elastisk indtil en hvis belastning. Herefter strammer fibrene til og stivner, som er med til at give en høj kompression, fleksibilitet og eksplosivitet. Derudover kan materialer som neopren og nylon også have en stor betydning.

Der er fokus på power i stævnedragter. Derfor er de udviklet, så du får så meget som muligt ud af hvert eneste armtag. Når dragten først er kommet på, vil den føles utrolig naturlig, hvilket vil gøre det nemt at bevæge sig hurtigt og ubesværet.

Hvilken type badedragt passer til dig?

Det er forskelligt hvilken badedragt, der er det bedste valg. Det kommer helt an på dine behov samt din figur. Skal du bruge badedragten til fritid og eventuelt dykning, er det effektivt at få fat på en badedragt, som måske ikke er så stramtsiddende, men som samtidig er fremstillet af kvalitetsmaterialer. Her vil du mærke en stor forskel, når du bevæger dig rundt i vandet, i sammenligning med en billigere badedragt.

Skal badedragten primært bruges til sport og træning, skal du have en sports badedragt, som er særligt udviklet til formålet. Den vil være mere tætsiddende end en normal badedragt, men vil virke naturlig i vandet, og lade dig glide hurtigere frem.

Sports bikini

Til svømmetræning kan det være så godt som umuligt at bevæge sig effektivt og opnå gode resultater i en almindelig bikini. Den kan sidde ubehageligt eller simpelthen ikke være udviklet til at svømme flere baner. Her er en sports bikini fantastisk, hvis du skal være meget aktiv. Den har en god pasform og gør det let at bevæge sig hurtigt gennem vandet, mens sættet sidder som det skal.

Ligesom med en badedragt, bemærker du nærmest ikke at du har den på, og du kan koncentrere dig om at forbedre din tid og optimere dine svømmetag.

På en sports bikini, er pasformen og stilen alfa og omega. Du bør tage mål af både barm og hofter, for at kunne det bedste sæt til din kropstype. Toppen skal sidde behageligt uden at flytte for meget på sig, mens bunden bør være tætsiddende og samtidig dækkende, så den ikke hindrer din power, mens du svømmer.

Badedragt med ben

En badedragt med ben kan også være effektiv til din svømmetræning. Her holdes det sporty look, og lår samt evt knæ dækkes til. Det kan give en frihed, hvis man ikke ønsker at vise for meget i svømmehallen, og blot vil koncentrere sig om at svømme, i stedet for at rette på badetøjet.

Badedragten med ben virker på mange måder præcis ligesom en sports badedragt, og det ekstra stof ved lårene, hindrer ikke noget for din performance. Tværtimod kan det være med til at du føler dig mere behageligt tilpas i vandet.

Hvordan vasker man en badedragt?

Din badedragt bliver udsat for lidt af hvert, når den er i brug. Både sol, sved, salt og klor. Derfor er det vigtigt at vaske den, straks efter du har brugt den. Ellers kan du hurtigt risikere at den får en tung lugt af klor, som er svær at komme af med. Behandler du din badedragt korrekt, kan den holde i mange år frem. Du skal blot sørge for at vaske og tørre den rigtigt.

Når du vasker din badedragt, bør du så vidt muligt undgå maskinvask. Det kan nemlig både få farven til at falme og ødelægge elasticiteten. Her er det langt bedre at vaske badedragten i hånden. Det gøres effektivt ved at fylde håndvasken med koldt vand og skrubbe den med håndsæbe. På den måde fjerner du hurtigt lugten af klor, og skåner materialet for skrap vaskemiddel og maskinvask. Lad badedragten lufttørre, og så er den frisk til næste gang, du skal afsted.

Badedragt til børn

Når det kommer til badedragter til børn, er det vigtigste at den ikke irriterer og at den føles behagelig at have på. Vi tilbyder badedragter til børn i alle aldre, heriblandt primært sports badedragter, som er fremstillet af et solidt stof, og gør det nemmere for børnene at lære at svømme. Det tætsiddende stof vil nemlig gøre det nemmere for børnene at bevæge sig i vandet.

Se snorkeludstyr til børn

UV dragt for effektiv beskyttelse

Når I skal på ferie til de varme lande, er du og dine børn særligt udsat for kraftigt sollys. Her bør dine børn beskyttes ekstra godt mod udsættelsen for UV stråler, som hurtigt kan beskadige huden eller give en skolding.

De helt små børn på under to år, må helst slet ikke opholde i solen. Det kan dog være umuligt at undgå, hvis I først befinder jer et sted med strand, og børnene gerne vil ud at lege. Her kan en UV dragt være den helt store redning. Dragten dækker hele kroppen og er fremstillet af et effektivt materiale til at beskytte den særligt sarte hud. Dog bør man huske at bruge solcreme på de steder, hvor dragten ikke dækker.

Se soldragt og våddragter til børn