Home / Video

Video

Det er rigtig fedt at optage videoer, redigere dem og lægge dem op så andre også kan få en fornemmelse af hvordan det er at fridykke, undervandsjage og snorkle i Danmark og i udlandet.

Jeg har altid taget fotos og nørdet det så meget jeg kunne (takket været en far der også nørdede fotografi meget) når jeg rejste eller var på ture. Nu hvor jeg har kastet mig over at optage videoer så kommer viden om lys, framing, motiver og vinkler mig til gode.

Hvilket kamera til undervandsjagt og fridyk?

Enkelte gange har jeg lavet instruktionsvideoer hvor jeg har brugt computerens webcam til at lave videoer. Men ellers har jeg benyttet mig af mit trofast Canon G9 og Gopro kameraer.

Canon G9 er et virkeligt slidstærkt og robust kamera og leverer fotos i høj kvalitetet (også i raw). Jeg har desværre netop druknet mit Canon G9 da jeg var til VM i fridykning i Nice 2012. Det næste undervandskamera jeg kommer til at købe tror jeg også bliver Canon – måske Canon G15. (se forskellige links nederst) eller et vandtæt kamera så man ikke skal bekymre sig om undervandshus osv.

Se prissammenligning med det nyeste GoPro kamera

GoPro er et lille actionkamera som jeg ikke tror behøver yderligere præsentation. Jeg er glad for det pga. størrelsen, opløsningen, vidvinklen og de meget actionprægede film man får ud af det. Men jeg mangler indstillingsmuligheder (!) og glæder mig til den dag jeg køber et DSLR kamera med full HD. Men indtil da er jeg glad for GoPro.

Program til at redigere GoPro video med

Jeg bruger Adobe Premiere Elements til at redigere mine videoer med. Jeg er ikke en haj til at redigere videoer, men Adobe er nogenlund til at arbejde med. Det er dog ikke gratis. Jeg vil ikke anbefale det over Pinnacle eller gode redigeringsprogrammer (som heller ikke er gratis), men jeg vil sige at det er kun ganske få gratis programmer der kan bruges til noget.

I øvrigt skal det siges at for at kunne redigere HD videoer skal man have en virkelig kraftig pc eller mac. Det er meget tungt for den gennemsnitlige computer at arbejde med filer fra eksempelvis et GoPro videokamera eller tilsvarende Full HD opløsning.

Hvis du gerne vil se nogle af mine videoer så ligger de næsten allesammen på min videokanal på youtube – hvor du kan abonnere eller klikke rundt og se flere videoer. Rundt på siden her kan du også finde videoen tilknyttet nyheder og artikler.

200x65 watchmeon blue - Video

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*