Home / FAQ – Snorkling – ofte stillede spørgsmål

FAQ – Snorkling – ofte stillede spørgsmål

Undervandsitetet får en hel del spørgsmål om fridykning, undervandsjagt, snorkling og anden vandsport. Spørgsmålene kommer på mailvia vores Facebookside eller som kommentarer på Undervandsitetets blog.

Læs også om:

FAQ – Fridykning

FAQ – Undervandsjagt

FAQ – Vandsport

Hvordan kan man lære at snorkle?

Det vigtigste at lære når man skal igang med at snorkle er at trække vejret igennem en snorkel. Det kræver lidt tilvænning men kan læres af de fleste hvis man ikke er bange, fryser meget eller har svært ved at slappe af. Det er en god ide at starte med at trække vejret gennem snorkelen et sted hvor man kan bunde og står på bunden mens man vender sig til fornemmelsen og kigger igenem sine dykkerbriller. Senere kan man flyde rundt i overfladen og kigge ned mens man trækker vejret roligt gennem snorkelen. Når man skal tømme snorkelen for vand, tipper man hovedet let bagud og siger “T” meget kraftigt.

Læs artikel om snorkling og snorkeludstyr

Skal man bruge lynlås foran eller bag på våddragten når man snorkler?

Jeg anbefaler at du køber en todelt våddragt uden lynlås. Problemet med lynlås er at der altid kommer vand ind, men det kan man undgå med de todelte dragter som kan holde dig varm året rundt. Til sommer og efterår brug kunne det være en 5mm dragt. Mens 7mm vil være godt fra marts-december..

Læs mere om valg af våddragt her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*