Alt om dykkerudstyr!

Dykkerudstyr til alle former for dykning.

Her finder du dykkerudstyr til scubadykning i Danmark, troperne, snorkeludstyr, uv-jagt udstyr, fridykning, uvrugby og teknisk dykning.

Undervandsitetet tester, omtaler og anbefaler dykkerudstyr vi har haft i hænderne og har haft i vandet. Vi beskriver produkterne,tester og anmelder dem. Men du er også velkommen til at give dit besyv med og anbefale og anmelde et produkt du kender og har en holdning til.

Undervandsitetet sælger IKKE dykkerudstyr direkte og vi har ikke selv et lager med dykkerudstyr. Vi henviser i stedet til en masse andre webshops og dykkerbutikker – og de produkter der sælges her.

Se testet og anbefalet dykkerudstyr her!

Artiklen om dykkerudstyr fortsætter under produkterne


Er dette en webshop med dykkerudstyr?

Nix.

Undervandsitetet tester og anbefaler dykkerudstyr til snorkling, svømning, fridykning, dykning og undervandsjagt.

Disclaimer:

Dette er en kommerciel side med med kommercielt indhold. Undervandsitetet modtager en kommision for at henvise kunder til de webshops du finder produkterne i og du støtter indholdet og anmeldelserne her på siden ved at benytte dig af vores anbefalinger. Når du bruger vores anbefalinger til at købe dit dykkerudstyr, så bidrager du til at holde siden kørende så vi kan teste endnu mere. Ønsker du selv at kommentere på det dykkerudstyr vi tester så er du velkommen til også at lave din egen anmeldelse.


Undervandsitetet tester ikke kun udstyr. Vi har også EGNE produkter; Vi sælger bøger, e-bøger, kurser, undervisning, træning, foredrag og digitale produkter – vi sælger ikke udstyr, men har stadig en del produkter på hylderne der handler om fridykning, undervandsjagt, udstyr til undervandsjagt og kurser.

Se Undervandsitets egne kurser og produkter her


Det rigtige dykkerudstyr

dykkerstøvlerDykkerudstyr er designet til at give dig komfort og en god oplevelse under vandet. Det er ikke ubehageligt sportsudstyr der strammer eller er lavet til at skulle være strømlignet, god camoufleret eller lignende. Komfort og den gode oplevelse er de nøgleord du skal gå efter når du vælger udstyr til dykning.

Dykkerudstyr til dykning i Danmark skal være varmt og mange vælger derfor at dykke i en tørdragt eller i meget tykke neoprendragter. Dykkerudstyr til dykning i kolde farvande er derfor også i en højere prisklasse end hvis man kun dykker på lavt vand i tropiske vande med et simpelt flaske set-up.

Dykning med flasker er en udstyrskrævende aktivitet og derfor vejer selve udstyret også en hel del. Det er derfor nødvendigt at man enten har noget hjælp eller har stor erfaring i at håndtere det. På land benyttes ofte dykkerstøvler sådan at man kan gå rundt uden problemer, og svømmefødderne er derfor designet med hælremme til at kunne passe med en dykkerstøvle.

Dykkerudstyr er ofte produceret i kraftige og iøjnefaldende farver af hensyn til sikkerheden. Man skal være synlig overfor sin makker og eventuelt andre trafikanter på havet, men også hvis man taber et stykke udstyr er det en stor fordel at det er i en klar neonfarve så man let kan lokalisere og hente det op igen.


Udstyr til teknisk dykning

Når vi taler om særligt dykkerudstyr til teknisk dykning så er det fordi at teknisk dykning er avanceret dykning med særlige krav til både dykker, uddannelse og selvfølgelig også det grej der bruges. Hvis udstyret svigter kan det være livsfarligt.

Teknisk dykning er når man bruger andre blandinger af luftarter, end det “normale” indhold af en dykkerflaske: atmosfærisk luft under tryk.

Teknisk dykning er altså dykning med andre gasblandinger, nitrox, trimix, lukkede systemer og flere luftflasker. Det foregår ofte på store dybder, med kraftige dykkerlygter eller i snævre hulesystemer og er typisk meget langvarige og har en markant højere risikoprofil end andre typer dykning, hvis det går galt.  Der benyttes ofte tørdragt. Der er større krav til dekostop og risikoen er højere. Pointen er at man ved sin opførsel, uddannelse og udstyr skal sikre sig imod enhver form for ulykke ved at komme det hele i forkøbet med planlægning og forberedelse – og selvfølgelig arbejde med flere back-up planer.


Uvjagt udstyr og udstyr til fridykning

Undervandsjagt og fridykning er aktiviteter som kan være meget udstyrskrævende. Den romantiske drøm om at glide nøgen (stort set) gennem vandet kun iført en maske falder lige så stille til jorden efterhånden som man begynder at fryse, mangler fremdrift, er ude af stand til at fange fisk og i øvrigt ikke kan se noget…

Det rette udstyr til undervandsjagt og fridykning hjælper dig med at forblive varm, se det hele klart, giver dig fart, komfort og fremdrift og hvis du vil fange fisk – så kræver det ofte også mere end de bare næver!

Se vores sider om udstyr til undervandsjagt


Udstyr er også sikkerhed

I vores anmeldelser er der også et fokus på sikkerhed. Udstyret er en vigtig komponent i den enkelte dykkers sikkerhed uanset om du er fridykker, undervandsjger eller flaskedykker. Dels selve dykkerudstyret, men også hvordan man sætter det op. Hvor går linerne? Hvor meget bly skal man have på? Hvor skal dykkerkniven placeres? Hvor tyk våddragt skal man vælge til de kolde måneder. Det er også spørgsmål vi giver svar på i vores artikler om de forskellige udstyrskategorier.


God vejledning

Der findes heldigvis mange dykkerbutikker i Danmark. Men kun få butikker kan det hele og er eksperter på alting. Det er derfor en god idé at spørge ekspedienten om han eller hun selv er mest flaskedykker, undervandsjæger, fridykker, snorkler, svømmer eller triatlet.

Det er oftest bedst at få vejledning fra en ekspedient der er på hjemmebane og kan vejlede dig bedst i forhold til udstyret.

Personlige erfaringer

Udstyr og butikker jeg linker til er butikker og udstyr jeg anbefaler og har erfaring med at bruge. Det er ikke sikkert du har samme oplevelse, men hvad du finder her er personlige erfaringer. Det vil være tydeligt under hver anmeldelse.

 

Verdensmestre og begyndere

Jeg hedder Morten Rosenvold Villadsen og jeg har selv undervandsjaget og fridykket på landsholdet i flere år og været til en lang række af internationale konkurrencer og mesterskaber, sat danmarksrekorder og vundet medaljer og jeg har set hvilket udstyr verdens bedste fridykkere og undervandsjægere bruger.

Jeg har certificeret og undervist flere hundrede begyndere og ved også hvilket udstyr man som begynder får størst glæde af.

Det siger sig selv at verdensmestre og begyndere skal ikke bruge samme type udstyr – og det dyreste dykkerudstyr er sjældent det bedste. Men hvad er så det bedste udstyr?

Value for money

“Value for money” har hele tiden været det vigtigste for mig. Jeg startede med at undervandsjage som studerende og har hele tiden skulle afveje om jeg ville få mest ud af at investere i en ny dragt, en ny harpun eller noget helt tredje.

Når man har begrænsede ressourcer så er “value for money” nok det vigtigste parameter.

Anbefalinger på baggrund af erfaring

Jeg vil på denne side give anbefalinger og anmeldelser af udstyr og fortælle hvor du kan købe det. Det er nemlig en anden udfordring! Hvor skal man købe udstyret?

Her på Undervandsitetets udstyrsguide vil jeg komme med mine udstyrsanbefalinger baseret på erfaring og med links til de butikker hvor du kan købe udstyret.

Husk du også SELV kan anmelde og anmelde udstyr her på siden. 

På forhånd tak for opbakningen og interessen.

Har du spørgsmål til udstyr kan du stille dem her.

Dykkerbutikker og webshops i København, Odense og Århus

Hvis du vil gå direkte til en webshop Kan jeg anbefale følgende:

Kingfish.dk – København (webshop og fysisk butik)
Dykkerudstyr og dykkerrejser. Webshop og fysisk butik i Scandiagade 16 i Sydhavnen. Kingfish har et stort udvalg af dykkerudstyr og udstyr til undervandsjagt fridykning, snorkling og andre vandaktiviteter. Butikken er åben man-lør og du kan besøge webshoppen her.


 

Diving2000 – Odense (webshop og fysisk butik)
Diving 2000 på Asylgade har et stort udvalg af udstyr til dykning og af deres uvjagt udvalg forhandler de mærkerne blandt andet Beuchat, Seac sub og Riffe.

Besøg deres webshop her.


Dykker-butikken – Århus (webshop og fysisk butik)
dykker-butikkenDykkerbutikken forhandler dykkerudstyr og har også snorkling og undervansjagt produkter. De laver kurser i undervandsjagt i og omkring Århus.

Besøg Dykker-butikkenE-bog: Uv-jagt udstyr : 0 kr

  • Tjeklister til når du vælger udstyr 
  • Personlige anbefalinger 
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få den nu

E-bogen sendes til din inbox uden betaling. Du kan selvfølgelig altid afmelde din email senere.  

26 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *